Павличевић наследио Терзића

57

Женски одбојкашки клуб Црвена звезда представио је у четвртак новог тренера. Уместо Зорана Терзића, нови тренер наших одбојкашица биће Ратко Павличевић.

Александар Боричић, први човек нашег одбојкашког клуба и председник скупштине СД Црвена звезда, рекао је да је Зоран Терзић у нашем клубу оставио траг који је неизбрисив.

„Иако се у почетку чинило да ће Терзић бити тренер одбојкашица на краћи период, он је остао више година и под његовим вођством Црвена звезда је остварила сјајне резултате и изнедрила одбојкашице великог формата. Упорност и љубав према клубу су допринели константном успону квалитета нашег тима. Надам се да ћемо у будућности имати сусрете на терену, али тада нећемо бити противници него пријатељи“, рекао је Боричић поводом одласка трофејног тренера у иностранство.

„Сигурно сви који долазе у овакву ситуацију као ја желе да у новом клубу имају резултате као што сам их ја имао у Црвеној звезди. Ипак, сигурно нигде бећу доживети оно што сам доживео у Звезди. Мислим да смо урадили много на пропаганди женске одбојке и пре свега бих се захвалио свим играчицама јер оне имају највеће заслуге за све успехе. Захвалио бих се и мојим сарадницима, свима у клубу. Пожелео бих много среће у раду мом пријатељу и колеги Ратку Павличевићу који ће у мени имати највернијег навијача“, рекао је Зоран Терзић који ће наредне сезоне водити екипу Метал Галаци из Румуније.

Представљајући новог тренера, Александар Боричић је рекао да је именовање Павличевића за новог тренера логичан наставак ствари. Према његовим речима, Звезда креће у стварање новог тима и изразио је уверење да је баш зато Павличевић прави избор.

Уз захвалност на избору, наш нови тренер се захвалио и свом претходнику којем је пожелео много среће на новом послу.

„Указано ми је поверење и част да будем тренер једне младе екипе која има изузетну перспективу. За две сезоне овај тим ће бележити праве резултате и бити достојан наследник претходних генерација. Надам се да ћу успети да промовишем велики број играчица репрезентативног калибра и наставимо традицију добрих резултата“, изјавио је Павличевић у свом првом обраћању новинарима.

Зорану Терзићу су на крају симболично уручени кључеви стана који је користио као док је био тренер Црвене звезде у знак захвалности за све што је учинио за наш клуб.

Претходни текстСарадња „Политике НМ“ и „Црвене звезде“
Следећи текстЈанковић и Баста са децом осликавали васкршња јаја