Дерби не решава ништа

50

У суботу, са почетком у 17:30 часова, Црвена звезда ће бити гост Партизана у 126. вечитом дербију. Наша екипа у дуел са комшијама улази као лидер на табели и спремна да настави серију успеха. На конференцији за медије која је одржана дан пред меч, уз тренера Валтера Зенгу су говорили још првотимци Александар Луковић и Владимир Стојковић.

«Од почетка године спремамо се меч по меч и не тазмишљамо превише о томе шта ће бити после. Спремили смо се за овај меч и размишљамо само како да одиграмо добро и забележимо победу. Не мислим да је првенство решено ако забележимо победу и мислим да уопште не требамо да размишљамо на такав начин», рекао је шеф стручног штаба нашег тима.

«Очекује нас тешка утакмица. У дербију никада нема фаворита и пласман на табели и тренутна форма не морају ништа да значе. Циљ нам је да остваримо победу сутра, али нас после чека још утакмица које су исто тако значајне у борби за титулу. Не размишљам ко ће ми бити директан противник на терену, концентрисан сам само на своју игру и да пружим максимум», сматра Луковић.

«Дерби као дерби је увек празник фудбала за играче и навијаче. Мислим да ће бити прелепа атмосфера, а ја могу да обећам само да ћемо оставити срце на терену. Не могу да обећавам победу или да претим, а мислим да ће одлучити боља концентрација», рекао је наш голман и додао да разуме и подржава одлуку навијача о напуштању стадиона, али и да му је жао што је таква одлука морала бити донета.

Валтер Зенга каже да то што је Црвена звезда у бодовној предности не значи и да је изложена мањем притиску у дербију.

«Од почетка припрема смо под константним притиском и он постоји пре сваке утакмице. Свака утакмица је за нас нова борба јер наилазимо на противнике који играју веома мотивисано и оштро тако да сутра неће бити за нас додатног притиска», истакао је Зенга.

Претходни текстЈош један успех Јасне Шекарић
Следећи текстКрај за одбојкаше, девојке изгубиле од Поштара