Прослављен 61. рођендан Црвене звезде

143

У Медија центру стадиона Црвене звезде данас је прослављен 61. рођендан нашег Спортског друштва на којем су традиционално додељене награде најбољима у 2005. години.

У препуном Медија центру нашли су се заједно бивши, садашњи и будући асови нашег клуба и представници свих клубова Спортског друштва Црвена звезда, као и високи спортски функционери наше земље. У свечаној атмосфери, присутнима се први обратио Александар Боричић, председник Скупштине СД Црвена звезда.

„Када су ентузијасти основали наше Спортско друштво нису могли да претпоставе колико ће оно бити успешно и да ће бити највеће и спортско друштво не само у држави већ и шире. Сигурно је да можемо да будемо поносни резултатима у 2005. години које су постигли наши клубови и појединци и данас најбољима међу њима уручујемо награде. Успеси наших млађих селекција дају нам за право да у будућности можемо да очекујемо још много успеха. Срећан рођендан свим звездашима“, честитао је Боричић.

Награду за најбољег младог тренера добио је Зоран Мијалковски, тренер ватерполо клуба који је са јуниорима освојио титулу шампиона државе. Награду му је уручио тренер наших фудбалера, Валтер Зенга.

„Ово признање представља велико признање за мене и ватерполо клуб и представља подстрек да радимо још боље“, рекао је Мијалковски.

Најбоља пионирска екипа за прошли годину је ватерполо клуб који је постао првак државе. Награду је капитену Игору Лопушини предао Драган Вуксановић, члан УО ЦД Црвена звезда.

„Ово признање много значи за мене и моје саиграче и представља подстрек да и даље освајамо медаље“, поручио је Лопушина у име својих другара из тима.

Најбољи пионир у 2005. години је Андрија Коцић, шампион државе у џудоу у свом узрасту. Награду му је уручио Бранко Ковачевић, потпредседник СД Црвена звезда и некадашњи кошаркаш нашег клуба.

„Ова награда представља ми велики подстрек и верујем да ћу и даље постизати добре резултате“, кратак је био Андрија Коцић.

Најбоља пионирка у прошлој години била је атлетичарка Јелена Бокаловић, неприкосновена у спринтерским дисциплинама и скоку у даљ. Награду је од Данета Корице у њено име примио технички секретар клуба, Никола Перић.

„Јелена је тренутно на припремама у Мађарској и захваљујем се у њено име. Надам се да ће у будућности оправдати ово признање“, рекао је Перић.

Најбоља кадетска екипа је веслачки четверац без кормилара, државни шампиони и репрезентативци. Награду је примио Андреја Ђорђевић, а уручио је Крунослав Јанковић, некадашњи ас нашег веслања.

„Заиста ми је драго да смо добили ово признање. Напорно смо тренирали да бисмо дошли до њега и надам се да ћемо и у будућности имати још прилике да се радујемо“, изјавио је Ђорђевић.

Најбољи кадет Црвене звезде је рукометаш Петар Ненадић који је са репрезентацијом постао светски шампион. Награду му је уручио бивши играч нашег клуба и Петров отац, Велибор.

„Ово признање ми много значи и захвалио бих се пре свега другарима из екипе и репрезентације, као и мојој породици“, рекао је Ненадић јуниор.

Александра Јевремовић, мачевалка, најбоља је кадеткиња нашег клуба у минулој години. Награду јој је уручио Миодраг Николић – Роче.

„Хвала на овој награди, она је признање и за мене и за све у екипи“, уз смех је рекла Александра.

Најбоља јуниорска екипа је тениски клуб који се поново окитио титулом државног шампиона. Награду је капитену Предрагу Недељковићу уручила Ђурђа Ћерамилац, чланица УО СД Црвена звезда.

„Веома ми је драго због овог признања које ће нас натерати да још више радимо и следеће године освојимо сениорску титулу“, поручио је Недељковић.

Милан Миленковић, атлетичар, најбољи је јуниор Црвене звезде у 2005. години. Награду му је уручио проф. Александар Маринковић, атлетски тренер.

„Хвала на овом признању и обећавам да ћу се трудити да и у будућности постижем добре резултате“, кратак је био Миленковић.

Најбоља јуниорка је одбојкашица Сања Ханушић, освајач сребрне медаље на Светском првенству. Награду јој је уручила Ана Аврамовић, некадашња одбојкашица Црвене звезде, а сада генерални секретар одбојкашког клуба.

„Желела бих да се захвалим свима на овој награди која представља подстрек не само за мене већ за све у тиму јер да није било њих не бих добила ову награду“, рекла је наша одбојкашица.

Награда за најбољег тренера припала је Миши Антонијевићу из клуба дизања тегова који је цео живот посветио овом спорту. Награду му је уручио Драган Шакота, тренер кошаркаша.

„Ако кажем да ми је ово вероватно најдража награда, није демагогија. 90% ове награде припада мојим спортистима, а само 10% мени. Уз још мало боље услове рада и места за тренинг, у будућности можемо до резултата значајних у европским размерама“, изјавио је Антонијевић.

Специјалну награду добио је тенисер Борис Пашански који је у минулој години забележио метеорски скок на светској ранг листи и нашао се међу 50 најбољих. Његовој сестри награду је предао Иван Тодоров, генерални секретар СД Црвена звезда.

„На жалост, Борис због обавеза није могао да дође. Хвала Црвеној звезди на овој награди која је признање не само њему већи целом тениском спорту“.

Част да постане први добитник награде за медијску личност године имао је Миодраг Симеуновић, главни и одговорни уредник листа Спортски журнал, којем је награду уручио Зоран Аврамовић.

Награда за животно дело припала је Томиславу Милићевићу, дугогодишњем тренеру млађих селекција нашег фудбалског клуба. Признање му је уручио Милош Маринковић, председник Управног одбора СД Црвена звезда.

„Ја сам добио Звезду, а Звезда је добила мене за цео живот. Награду делим са сарадницима из Омладинске школе, а посебну захвалност дугујем легендарном Миши Милошевићу и Ратку Пиљку који су ме усмеравали, али и критиковали. Наравно, велику захвалност дугујем и мојој породици која је увек имала разумевања за мене. Искрено се захваљујем мом вољеном клубу уз жељу да останем уз њега до краја живота“.

Титулу најбољег клуба у нашој спортској породици заслужено је понео стрељачки клуб који је освојио прегршт трофеја на домаћим и међународним такмичењима. Тоди Димитријевићу, председнику клуба, уручио је Александар Боричић.

„Прошле године били смо најбољи клуб у земљи, сада смо најбољи и у Звезди. То само доказује да је Звезда – Европа“, задовољно је констатовао Димитријевић.

Јасна Шекарић још једном је проглашена за најбољу спортисткињу Црвене звезде. С обзиром на то да се налази у Москви на Европском првенству, награду је од Снежае Зорић, прослављене кошаркашице и шестоструке добитнице овог признања, примила њена сестра Весна која прочитала телеграм који је добитница послала из Москве.

„Захваљујем се на избору и жао ми је што не могу да присуствујем свечаности. Даћу све од себе да и на овом такмичењу освојим неки трофеј и придодам га звездиној богатој ризници“, поручила је Шекарићева уз честитке свом звездашима и добитницима награда.

Никола Жигић, наш фудбалер, изабран је за најбољег спортисту Црвене звезде. Сјајним играма у клубу и репрезентацији заслужио је ово признање које му је уручио Рајко Митић, прва звездина звезда.

„Захвалио бих се свима који су веровали у мене. Било шта друго да кажем у овом тренутку би било сувишно“, кратко се захвалио Жигић.


Претходни текстНевероватна победа
Следећи текстКарељин у посети Црвеној звезди