Без Луковића на Борац

49

Црвена звезда у суботу дочекује чачански Борац у утакмици 19. коал Меридијан Суперлиге. Чачани су дужници из првог дела сезоне јер су победили 2:1, али према речима тренера Валтера Зенге то неће представљати додатни мотив у сутрашњем сусрету.

Екипа је спремна да настави пут ка освајању шампионске титуле, али у њој на сутрашњем мечу неће бити Александра Луковића који ће овај меч пропустити због жутих картона.

„Сви играчи, осим Луковића, конкуришу за место у тиму. Сада боље познајемо противника него у првом делу сезоне и даћемо све од севе да пред нашим навијачима освојимо три бода. Морам да истакнем да смо оба првенствена пораза јесенас доживели након утакмица у Купу УЕФА које су доста утицале на играче, а у Новом Саду смо морали и да значајно изменимо тим. Сада су околности другачије и очекујемо победу“, рекао је Зенга и додао да пораз у Чачку и немиле сцене током тог сусрета неће бити додатни мотив.

„Лош терен и временске неприлике могу, али и не морају да утичу на стил игре у сутрашњој утакмици. И против Вождовца услови нису били идеални па смо забележили победу. Сигурно је да нећемо моћи да одиграмо онако како бисмо желели, али пронаћи ћемо начин да се прилагодимо и прикажемо игру која ће нас довести до победе“, рекао је шеф стручног штава Црвене звезде.

Треба рећи да ће утакмици између Црвене звезде и Борца уз сада већ редовног госта, амбасадора Јапана Тадашија Нагаија, утакмицу посматрати и амбасадор Норвешке у Београду, Хакон Бланкенборг.

На крају, Валтер Зенга се осврнуо и на резултате омладинске екипе на турниру у Вијаређу.

„Пласман у четвртфинале је добар резултат. Црвена звезда је показала веома добре игре, а примила је и само два гола, оба против Јувентуса, и то један из пенала, а други из слободног ударца. Игре у Вијаређу треба да буду велики подстрек за те младе играче“, истакао је тренер Црвене звезде.

Утакмица Црвена звезда – Борац почиње у 13 часова, а цене улазница су 200, 300 и 400 динара.

Претходни текстOмладинци заустављени у четвртфиналу
Следећи текстИз Пожаревца погнуте главе