Сузуки: „Очекивао сам да ће ми у почетку бити теже“

71

Јапански репрезентативац Такајуки Сузуки свакако је најзвучније име које је у минулом прелазном року појачало Црвену звезду. Три дана пред наставак првенства и можда његовог дебија у дресу нашег клуба, Сузуки је пред тренинг на Маракани имао краћи разговор са новинарима.

Прво питање се односило на то како се сналази у новом клубу.

„Играо сам у каријери у разним клубовима, али у Црвеној звезди су сви врло љубазни према мени и то ми је посебно драго. Не могу да кажем да сам се за сада посебно зближио са неким од саиграча, али истичем да су сви апсолутно добри према мени, почев од играча па до свих других“, каже Сузуки који се полако упознаје са Београдом.

„И ја сам добио Тојоту, мало сам се провозао по граду, био у шопингу. Тек су три дана прошла откако смо се вратили са Кипра и биће времена да боље упознам град. Ипак, био сам до јапанског ресторана, а пробао сам и српске специјалитете који ми се веома допадају“, каже Јапанац уз констатацију да му хладно време баш не прија превише.

„Очекивао сам да ће ми бити знатно теже да се навикнем на нови начин и услове животе. Ипак, за сада сам веома задовољан. Слободног времена немам много и трудим са да га искористим учећи српски језик, научио сам за сада неколико фраза, као и да средим стан у којем живим. Још нисам имао времена да изађем у град са саиграчима, али верујем да ће и за то бити времена“, каже Сузуки.

Шта очекује од дебија у дресу Црвене звезде? Како је задовољан улогом у тиму?

У овом тренутку не могу ништа конкретно да вам кажем, али трудићу се да се упишем у стрелце већ против Вождовца. Када је реч о месту у тиму, ја дајем све од себе да одговорим захтевима који се поставе пред мене без обзира да ли ми то место у тиму одговара или не. Мој је посао да будем део тима који ће бележити добре резултате, појединачан учинак и позиција у тиму су мање битни“, истакао је јапански репрезентативац који се нада да ће добрим играма у Звезди изборити место у тиму који ће играти на Светском првенству.

„За мене би као играча била велика част да заиграм на Светском првенству, али сада ми је превасходна жеља да се концентришем на игре у Црвеној звезди јер ће резултат тога бити пут у Немачку“, закључио је Сузуки.

Претходни текстЗвездини омладинци победили Лацио
Следећи текстMинималан пораз у дербију