Без проблема до четвртфинала

26

Кошаркаши Црвене звезде пласирали су се у четвртфинале УЛЕБ купа иако су у реванш сусрету осмине финала изгубили у Софији од бугарског Лукоил Академика са 85:82 (20:20, 18:20, 17:19, 30:23).

 Предност од 20 поена из првог сусрета гарантовала је нашој екипи мирну игру у реваншу. Готово цео меч звездини играчи су контролисали игру и углавном имали предност од неколико поена. После треће четвртине више није било никакве дилеме око пласмана међу осам најбољих па је уследило и мaло опуштање што су мотивисани Бугари искористили и славили победу.

Наша екипа је још једном деловала као прави колектив у којем је тешко некога посебно издвојити. Витковац је овога пута одскочио ефикасношћу, Мишановић је господарио под кошем, а Јеретин је слабији кошгетерски учинак надокнадио асистенцијама.

Црвена звезда: Раичевић 8, Гуровић 12, Јеретин 4, О’Бенон 8, Радивојевић 3, Хендерсон 15, Милошевић, Суботић, Бјелица, Антић 10, Витковац 16, Мишановић 12

У наредној фази такмичења наш тим ће се састати са првим фаворитом такмичења, Динамом из Москве, са којим је играо у првој фази такмичења и доживео два пораза.

Претходни текстДве бронзе и сребро у мачевању
Следећи текстОпет пораз у дербију