Убедљиво против Лукоила

58

У првој утакмици осмине финала УЛЕБ купа, Црвена звезда је пред око 6.000 гледалаца у хали Пионир убедљиво победила бугарски Лукоил Академик резултатом 91:71 (30:19, 17:17, 29:14, 15:21). Наша екипа је приказала одличну игру мада треба истаћи и да противник није пружио партију каква се очекивала.

Већ од самог почетка сусрета Црвена звезда је противнику ставила до знања да се неће добро провести. Предност је константно расла, али је у другој деоници Лукоил успео да се консолидује.

Међутим, трећа деоница је протекла у апсолутној доминацији Црвене звезде која је у једном тренутку имала и 29 поена предности. Одбрана је функционисала беспрекорно, а у нападу се погађало из свих позиција и чинило се да ће бугарска екипа претрпети катастрофу.

Ипак, у последњој четвртини следи мало опуштање, неколико брзоплетих напада, што је противник искористио да пораз сведе на „само“ 20 поена разлике што би морала да буде више него довољна предност за реванш.

Црвена звезда: Јеретин 4, Милошевић 1, Суботић, Бјелица, Мишановић 7, Гуровић 19 (9 скокова), Витковац 2, Радивојевић 1, Антић 11, Хендерсон 25 (7 асистенција), Раичевић 11 (7 скокова), О’Бенон 10

Претходни текстЗавршен први део припрема на Кипру
Следећи текстТренери стичу искуство