Станковић: Били смо храбри

42

Вечити дерби, 162. првенствени који су одиграли Црвена звезда и Партизан завршен је без победника и без голова. Утиске после меча изнео је шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић који је истакао да нема шта да замери својим изабраницима.

– Када се дерби заврши без голова, то баш није популарно, али немам шта да замерим мојим играчима. Били смо прави у првом полувремену и то што Партизан није играо добро, то је наша заслуга. Сваку лопту смо одузели, високо стајали, они су вероватно оборили рекорд по послатим дугим лоптама, што значи да нису имали друго решење. То је наша заслуга. Други део игре је био слабији, било је доста сецкања и изгубио се ритам. Оно што су црно-бели направили, био је плод наших грешака. Задовољан сам и јер смо наставили да тражимо игру и нисмо изгубили храброст, упркос томе што смо заиста правили кардиналне грешке. Месец и по дана сам ту, ово ми је четврта утакмица, Саво Милошевић има дужи континуитет са екипом и то је тим који већ неко време игра заједно. Мислим да се видела нека разлика у односу на последњи дерби. Ово је дуг процес. Моји играчи ме прате. Они су прави вукови и сигуран сам да заједно можемо много тога.

Шеф стручног штаба нашег тима је од старта меча указао шансу тројици младих фудбалера- Петровићу, Николићу и Гаврићу, који су одушевили све навијаче сјајном партијом.

– Слажем се да су одскочили у првом полувремену. У наставку игре су морали више да се враћају у одбрану. Ипак, ми смо као склоп. Родић ради озбиљан посао да би се Гаврић осећао комотно, исто важи и за Јованчића због ког се Николић осећа комфорно. И не само они, већ читав тим ради међусобно. Када је то случај, онда неко искочи. То су данас били они.

Станковић је прве две измене морао да направи принудно јер су због повреде измену тражили Боаћи и Родић.

– Желео бих да им се захвалим овом приликом. Играли су под ињекцијама. Боаћи се изгледа теже повредио, док је Родић дао све од себе и изашао раније да се не би ситуација додатно погоршала.

Појаснио је Станковић због чега се одлучио да укаже шансу Алекси Вукановићу у шпицу.

Хтели смо да добијемо на дубини и на агресивности од Вукановића који је много добро ушао у меч. Он је играч који стално тражи лопту у простор и хтели смо да то искористимо слањем пасова иза леђа Партизанове одбране. Фалио нам је гол. Задовољан сам изменама, и Вукановићем и Панковим и Иванићем.

Шеф стручног штаба нашег тима није штедео похвале на рачун публике.

Промукао сам, али то је зато што нисам успео да надгласам ове феноменалне навијаче. Дивна публика. Хвала им на подршци. Уживам у свакој секунди када сам на Маракани. Имам само комплименте за све наше навијаче – подвукао је Станковић.

Претходни текстВелика победа Црвене звезде! Гранитна одбрана води ка плеј-офу!
Следећи текстДворанска сезона завршена првенствима Србије за млађе и старије пионире/ке