Симић: Свиђа ми се Декијева визија игре

57

Изабраници Дејана Станковића вредно и марљиво тренирају на зимским припремама у Пафосу, а Звездин везиста Вељко Симић је у разговору за наш сајт поделио утиске о припремама на Кипру. Открио нам је и како изгледају сами тренинзи, какви су услови, које су његове импресије о Дејану Станковићу, као и како гледа и саветује најмлађе првотимце.

Утисци су најпозитивнији могући. Променили смо тренера на паузи, а то увек значи да су неке новине уведене. Атмосфера је сјајна, тренирамо са задовољством и вредно радимо за све оно што нас чека. Услови су одлични, од самих терена преко смештаја, хране и осталих веома битних ствари неопходних за добре припреме. Време нас такође добро служи, углавном је сунчано и пријатно, тако да нема препрека за предан рад на терену – нагласио је Симић.

Имао је Симић и неколико речи о новом тренеру Дејану Станковићу који је увео много новина у тренажни процес.

Сваки тренер доноси неке нове идеје и замисли. Свиђа ми се његова визија игре, а временом ћемо га упознати још боље. Његове тактичке жеље имплементирамо у нашу игру и мислим да смо на добром путу да са њим подигнемо лествицу још више. Станковић је био један од наших најбољих играча, капитен, неко ко је правио разлику на терену, освајао је и многобројне трофеје укључујући и Лигу шампиона. Сигуран сам ћемо кроз нову енергију, коју нам је управо он донео, бити још бољи.

Изнео је очекивања и пред наставак сезоне, као и жељу за освајањем дупле круне.

– Очекујем пре свега да постепено дижемо ниво игре. Наравно да је то тешко, али ми смо професионалци и само од нас зависи какав ћемо учинак имати. Битно је да уђемо у серију победа, да освајамо бодове и да без много потешкоћа осигурамо титулу на време. Ту је и куп такмичење које нисмо освојили дуже време, а мислим да би навијаче итекако обрадовала прослава дупле круне на крају сезоне, тако да тежимо ка томе.

Истакао је да су најмлађи првотимци будућност нашег клуба, као и да их сви у тиму, укључујући и њега свакодневно саветују и усмеравају.

Јако су квалитетни и талентовани. И сам знам како се осећају и шта им је у глави, јер се и сам сећам како је мени било када сам почео да тренирам са сениорима. Гледам да им помогнем да се снађу и да се опусте. Саветујемо их сви, јер смо ми пре свега један тим, једна породица, и ону си свакакако део њега. Не бринем за њих, они су Звездина будућност, само треба да вредно тренирају и резултат ће доћи – подвукао је Вељко Симић.

Претходни текстДеветка омладинаца у првој провери
Следећи текстТемељан техничко-тактички рад