Црвена звезда – Раднички 2:0 (1:0)

56

Остварили су изабраници Владана Милојевића другу првенствену победу савладавши нишки Раднички 2:0 головима Павкова и Бена.

Промешао је карте тренер Црвене звезде Владан Милојевић те је на терен у другој првенсгвеној утакмици у сезони извео састав са само четворицом фудбалера који су за меч са Хелсинкијем. На терену у стартној постави данас није било Стојковића, Милуновић, Родић, Иванић, Марин и Боаћи, као и Јовичић који ће због повреде дуже одсуствовати са терена.

У првих десет минута меча наши фудбалери су кренули снажно и преузели теренску иницијативу.

Прва озбиљнија шанса за наш тим виђена је у шестом минуту. Након фаула Јовановића над Жандером надомак леве стране шеснаестерца гостију, слободан ударац извео је Павков, а његов шут је завршио изнад пречке.

Нишлије су прву прилику имале у 13. минуту када је ударац Стефана Михајловића завршио поред гола који је чувао Борјан.

Већ у 16. минуту настала је гужва у нашем казненом простору. Након неколико блокираних покушаја, уследио је ударац Батровића који је завршио поред гола.

Два минута касније покушао је Срђан Бабић главом након корнера, али лопта је отишла изнад гола.

Шансе су се низале на обе стране терена. У 23. минуту Бенов ударац након дуплог паса се одбио од дефанзивца гостију и лопта је погодила спољни део мреже Радничког.

Затим је у 25. уследила и шанса за госте. Томић је упутио ударац са ивице шеснаестерца, али је прошао без опасности по наш гол.

У 32. минуту Жандер је центаршутом пронашао Бена који је шутирао преко гола на коме је био Никола Петровић. Само минут касније, Жандер је и сам покушао ударцем са дистанце и за мало био непрецизан.

Након новог центаршута Жандера у 38. минуту утакмице, главом је покушао Милан Јевтовић.

Звезда је иницијативу крунисала голом у 41. минуту. Јевтовић је послао прецизан центаршут, Павков је био најсналажљивији у шеснаестерцу и главом затресао мрежу за резултат од 1:0 за наш тим.

У првом минуту надокнаде првог полувремена Симић је са дистанце упутио снажан ударац, али је голман гостију успео да одбрани његов шут.
На паузу се отишло са вођством црвено-белих 1:0.

Наши фудбалери су иницијативу на терену наставили и на старту другог дела меча.

У 50. минуту након фаула са десне стране терена, Бен је упутио центаршут из слободног ударца, а Дегенек је за мало закаснио да стигне до лопте на другој стативи.

Симић је у 57. минуту пронашао простор, проиграо Јованчића по левој страни, али је центаршут нашег везисте пресекао голман Нишлија.

Бабић је добрим пасом пронашао Бена у шенаестерцу у 61. минуту, али је његов ударац зауставио чувар мреже гостију Петровић.

У 63. минуту тренер Милојевић направио је прву измену када је Вељка Симића на терену заменио Мирко Иванић.

Јевтовић је минут касније након лепог дриблинга шутирао на гол гостију, а затим је судија досудио индиректан ударац за наш тим, али су фудбалери Радничког успели да се одбране.

Друга промена код црвено белих уследила је у 72. минуту када је уместо Кањаса у игру ушао Милош Вулић.

У 80. минуту Чумић се нашао у шанси пред нашим шеснаестерцем, али га је Жандер стигао и сјајно избио лопту ван терена.

Јевтовић је у 82. минуту пронашао Иванића који је шутирао, али је лопта завршила поред гола.

Трећа и последња измена за наш тим десила се у 83 минуту када је Јевтовића заменио Алекса Вукановић.

У 84. минуту Иванић је поново шутирао, али сигуран је био Никола Петровић на голу Радничког. Минут касније покушао је и Бен.

Након низа шанси, наши играчи дуплирали су вођство у 85. минуту. Иванић је шутирао, голман је одбио лопту, а на правом месту нашао се Бен и постигао погодак.

Гости су у 88. минуту имали стопостотну шансу када је Чумић покушао да лобује Борјана, али је лопту са гол линије избацио Радован Панков.

Вукановић је у зауставном времену имао прилику, али је његов ударац завршио поред гола.

Наши играчи остварили су и другу победу у домаћем првенству и тако направили добру увертиру пред реванш у Хелсинкију који се игра у среду увече.

Црвена звезда – Раднички 2:0 (1:0)

Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 5.129. Судија: Јован Шегрт (Београд). Стрелци: Павков у 41’ и Бен у 85′.

Црвена звезда: Борјан, Дегенек, Панков, Бабић, Жандер, Кањас (од 72′ Вулић), Јованчић, Јевтовић (од 83′ Јевтовић), Бен, Симић (од 63′ Иванић), Павков.
Резерве: Поповић, Гајић, Вулић, Иванић, Гобељић, Вукановић и Крстовић.

Раднички: Петровић, Тодоровски, Стевановић, Остојић, Ђорђевић, Бондаренко, Батровић (од 72′ Ф. Кнежевић), Стојановић (од 69′ Хаскић), Томић, Чумић, Михајловић (од 81′ Ђилас).
Резерве: М. Кнежевић, Ф. Кнежевић, Ђорђевић, Хаскић, Ђилас, Јовановић и Бојовић.

Претходни текстЗвезда награђује најмлађе на утакмици са Радничким
Следећи текстМилојевић: Битна победа, окрећемо се Хелсинкију