Звезда у одабраном европском друштву

73

Наши фудбалери бележе фантастичне резултате ове сезоне и где су стали протекле јесени, наставили су на почетку другог дела.

Црвено-бели су после одлично одрађених зимских припрема сјајно ушли у последњу фазу домаћег првенства пред плеј-оф.

Тријумф над Војводином од 4:0 на пролећној премијери био је јубиларни, 20. овосезонски за Црвену звезду у Суперлиги, уз два ремија, што нас клуб сврстава у одабрано друштво.

Наиме, шампион Србије један је од свега седам европских клубова који не знају за пораз у домаћем првенству широм Старог континента ове сезоне.

На тој листи је Звезда одмах иза италијанског великана Јувентуса, који има победу и реми више, а учинак за сваку похвалу имају још само ПАОК, Макаби, Салцбург, Слован и Санта Хулија.

Занимљиво, за Макаби брани наш некадашњи голман и капитен Предраг Рајковић, док је Салцбург екипа коју смо последњу елиминисали претходног лета за улазак у групну фазу Лиге шампиона.

Укупно рачунајући, црвено-бели се налазе у серији од чак 48 узастопних утакмица без пораза у домаћем првенству, што је још један показатељ у каквој су форми изабраници шефа стручног штаба Владана Милојевића.

Његови пулени приредили су навијачима бројне радости и ове сезоне, и нову прилику имаће у суботу од 17 часова када у Сурдулици гостују Раднику у 23. колу Суперлиге.

Претходни текстСрбија Опен: Експлозија Страхиње Јованчевића!
Следећи текстКарте за 159. вечити дерби