Звезда ТВ | Бијељина је Звездин град

110

Клуб навијача Црвене звезде из Бијељине организовао је сада већ традиционално, осмо по реду „Црвено-бело вече“, у Етно селу Станишићи, а ми вам у новој епизоди серијала Звезда ТВ преносимо атмосферу.

Преко 1000 звездаша је још једном доказало да Република Српска навија за Црвену звезду, и на најлепши начин угостили нашу екипу на још једној „Црвено-белој вечери“.

Представници Црвене звезде у Бијељини били су председник клуба Светозар Мијаиловић, спортски директор Митар Мркела, као и фудбалери Вујадин Савић, Марко Марин, Марко Гобељић, Горан Чаушић и Дејан Јовељић.

Прославу су својим присуством увеличали и наши некадашњи играчи, четврта Звездина звезда Владимир Петровић Пижон, Јован Куле Аћимовић, Станислав Караси, Ратомир Дујковић и Бошко Јанковић. Звездине легенде биле су сложне у оцени да су управо навијачи снага Црвене звезде и да овакве вечери не може да доживи много клубова на свету. Сви они ће, са задовољством, радо поново бити део овако лепе традиције.

„Црвено-бело вече“ отпочело је минутом ћутања за преминуле веике навијаче Црвене звезде Шабана Шаулића и Дејана Боровчанина.

У име домаћина окупљенима се обратио Саво Цвјетиновић, представник Удружења навјача Црвене звзде из Бијељине.

Дугујем посебну захвалност управи клуба и нашим играчима. Одвојили су време да дођу из Београда сви, од генерације председника Светозара Мијаиловића, некадашњих репрезентативаца Југославије, наших најбољих фудбалера тада до најбољих данас. На тај начин Црвена звезда показује колико поштује наше удружење, исто као што она има нашу подршку на свакој утакмици. Дочекали смо да наша Звезда поново игра и Лигу Европе и Лигу шампиона, да се нашем тиму враћају славни дани. Ми ћемо учинити све да својом подршком помогнемо екипи и да заједно славимо још много титула – рекао је Цвјетиновић.

На његове речи надовезао се председник Црвене звезде Светозар Мијаиловић.

Четврти пут сам у Бијељини на овом лепом дружењу. Срећан сам што нас сваке године има све више и што је организација увек на још вишем нивоу. Видео сам да сте на црвено-бели шал додали и трећу звездицу. Надам се да ћемо у мају освојити титулу и да ћемо већ ове године пришити нову звездицу на наше дресове. Свима желим много љубави, среће, здравља, да све проживимо у миру како бисмо се радовали новим успесима наших фудбалера. Јер ови момци нам доносе радост. Верујем да се видимо већ на прослави титуле у мају и да ћемо употпунити радост освајањем Купа Србије – рекао је Мијаиловић.

Спортски директор црвено-белих Митар Мркела није крио одушевљење због начина на који је његова екипа дочекана.

Задовољство ми је што сам у Бијељини и што лично могу да се уверим како јако упориште има Црвена звезда у Републици Српској. Постигли смо у претходном периоду одличне резултате, а то не бисмо успели да није било вас. Најзаслужнији су, свакако наш тренер играчи, а потом и ви који сте им били ветар у леђа. Решили смо много проблема, изградили нову инфраструктуру, а што је најважније, сачували смо језгро тима и довели фантастична појачања. Верујем да су велике ствари пред свима нама и да ћемо из године у годину бити све јачи – поручио је Мркела.

„Црвено-бело вече“ имало је и хуманитарни карактер. Делије су још једном показале да имају велико срце, јер су уплаћивали томболу, а сав приход од уплата намењен је социјално угроженим породицама.

Поред многобројних навијача нашег клуба из Бијељине, био је присутан и велики број гостију, односно навијачи из бројних градова Србије и региона. Сви они су се незаборавно повели у друштву наших играча. Наравно, нису изостале заставе, навијачке песме и најлепше жеље за Звездино пролеће.

Наши навијачи из Бијељине и ове године су свој град представили на најлепши начин, кроз љубав према црвено-белим бојама. Посебна енергија, невероватна подршка и најлепше Звездине песме обележиле су и ово „Црвено-бело вече“. Све ове лепе емоције најбоље ћемо вам пренети кроз нову епизоду серијала Звезда ТВ.

Претходни текстСпортски форум 2019: Пријави се и учи од Црвене звезде
Следећи текстДебитанти у првом плану