Уморна Звезда поражена од Панатинаикоса

70

Кошаркаши Црвене звезде мтс нису успели да савладају вишеструког првака Европе Панатинаикос. Грци су били бољи у дворани ’’Александар Николић’’ резултатом 63:69 (15:20, 23:21, 11:17, 14:11).

Серија гостовања узела је данак у редовима Црвене звезде мтс. Евидентно уморни црвено-бели вратили су се у Београд после серије гостовања која је обухватила Валенсију, Морнар и Истанбул који су практично у три различита дела Европе. И онда утакмицу у Београду против Панатинаикоса у свега седам дана.

Упркос умору, на крилима навијача црвено-бели су се борили до последњег даха. Захваљујући бескомпромисној борби дошли у прилику да у потпуности преокрену резултат против Панатинаикоса, али стали на корак од чудесног ’’камбека’’.

Иако су изабраници Душана Алимпијевића поражени од Панатинаикоса резултатом 63:69, њихова борба је награђена од стране верних навијача. Црвено-бели су испраћени аплаузом у свлачионицу. Нажалост, времена за одмор нема. Већ у понедељак следи гостовање у Сремској Митровици за наставак борбе за пол позицију у АБА лиги коју црвено-беле тренутно заузимају.

Панатинаикос је нешто боље започео утакмицу, пре свега захваљујући шуту споља који је добро служио његове високе играче. Повели су Атињани 7:13, али је Дангубићева енергија била покретач серије 8:0 која је донела потпуни преокрет. Ипак, црвено-бели нису имали довољно расположених играча у уводу утакмице. Звезда је до краја деонице постигла само два поена и то је допринело новој серију и преокрету па су гости на крају првог периода имали пет поена предности (15:20).
Други период почео је поготком Синглтона, али је Звезда показивала све бољу игру у одбрани. Када се на агресивну игру у дефанзиви надовезао Фелдин то је значило и ново вођство црвено-белих и то након нове серије, овог пута – 8:0 (23:22).

У наставку је виђена права борба са изразито агресивним одбранама на обе стране. Играло се практично кош за кош. Звездину минималну предност чували су Рочести и Бјелица који су играли све боље и боље како је утакмица одмицала.

Ипак, Гист и Дентмон су у практично последњих 30 секунди првог полувремена убацили кош уз фаул, а потом и тројку уз звук сирене који су донели нови прекорет и вођство Атињанима пред одлазак на дужи одмор (38:41).

Друго полувреме је започело новом тројком Синглтона. Црвено-бели нису имали помоћ од шута за три поена, али су то надокнађивали великом борбеношћу која је доносила скокове у нападу. Међутим, Панатинаикос је играо веома агресивно и добро у одбрани. Звезда је трагала за расположеним шутерима и док је таква била ситуација Грци су дошли до највећег вођства (42:55). Било је још нешто више од 13 минута до краја.

Најава бољег шутерског расположења била је Јанковићева тројка, а када је Лесор погодио из офанзивног скока црвено-бели су мини серијом 5:1 смањили двоцифрени заостатак на минус девет пред улазак у последњи квартал – 49:58.

У последњем периоду Звезда је заиграла изузетно агресивно у одбрани и захваљујући томе онемогућила Панатинаикос да погоди из игре преко три минута. Ипак, срећа је окренула леђа, много лопти излазило из обруча па то није у потпуности материјализовано. Габриел је на другој страни погодио тројку преко руке и са минус шест црвено-бели су отишли на минус 9 (53:62).

Звезда се борила до краја и та борба донела јој је наду за потпуни преокрет. Ипак, као и током читаве утакмице шут није служио уморне црвено-беле па је Фелдин промашио тројку за изједначење 30 секунди пре краја.

Душан Алимпијевић:

Нажалост, нисмо имали довољно енергије да одиграмо како знамо и умемо. Дефинитивно се види да је тај пут оставио трага на нас и да у појединим моментима када одиграмо одбрану добро 20 секунди, у последње четири падне концентрација. Тада нека после добре одбране их натерамо на лош шут, када не додирне обруч, али падне у њихове руке. То је пад у концентрацији. Био бих лицемеран када бих замерио било шта мојим играчима. Мислим да смо се борили колико су наше могућности у нашем тренутку. Немојте заборавити да је овај тим сам дошао у ову ситуацију, ненормалну ситуацију да постане нормално да се очекује да Црвена звезда побеђује у континуитету Евролиги.

Црвена звезда мтс – Панатинаикос 63:69 (15:20, 23:21, 11:17, 14:11)

Црвена звезда мтс: Дангубић 4 (6ск), Давидовац, Лазић 3, Антић 2, Добрић 5, Фелдин 21, Јанковић 5, Рочести 7, Лесор 8 (5ск), Дилан, Јовановић, Бјелица 8.

Претходни текстПочела продаја карата за ЦСКА
Следећи текстЈуниори освојили престижни турнир у Прагу