Црвена звезда – Бачка 3:1

97

Од 29. јула закључно са данашњим, 14. августом фудбалери Црвене звезде одиграли су 11 такмичарских утакмица и и даље не знају за неуспех.

Серија од осам узастопних победа настављена је и у мечу 5. кола домаћег првенства који су изабраници Владана Милојевића одиграли против Бачке. До сада су нерешен против Милојевићеве Звезде резултат успели да ишчупају само Флоријана и Иртиш. Сви други морали су да положе оружје и пруже руку бољем.

После убедљивог тријумфа у Сурдулици, а пре изузетно битне утакмице плеј оф рунде квалификација за Лигу Европе, против руског Краснодара црвено-бели су уписали још једну рецку. Победом над гостима са севера Србије, задржан је максималан учинак у националном првенству.

Стартна постава поново је претрпела велике измене у односу на претходни сусрет, али показало се у досадашњем делу сезоне да без обзира кога стручни штаб најтрофејнијег српског клуба пошаље на терен, исход је исти. Евидентно је да је успостављена тачна подела посла и задатака, да је направљен систем у коме свако зна своју улогу. Потврду овосезонског квалитета клуб из Љутице Богдана имаће прилику да овери у наредне две недеље у сусретима против Краснодара односно у „вечитом дербију“ који је на програму 27. августа.

Утакмица по кишовитом времену на стадиону „Рајко Митић“ није одиграна у посебно високом ритму али и поред тога победа Црвене звезде ниједног тренутка није долазила у питање. Стиснули су Милијаш и другови борбене госте пред крај првог полувремена, нападали у таласима неких десетак минута и као круна свега стигао је гол Пешића на истеку 38. минута. На сличан начин, поново након ударца из угла Милијаша почетком другом полувремена црвено-бели су „најавили победу“ дебитантским поготком Фримпонга. За приказано на расквашеном терену пред око 12 хиљада навијача похвале заслужују и гости који су се у наставку определили за офанзивнију игру и надигравање са ривалом. Такав приступ исплатио им се у 82. минута када је Чековић успео да савлада Борјана по први пут у текућој сезони. Помало ноншалантан приступ у финишу и бројне промашене прилике довеле су до резултатске неизвесности која је потрајала свега неколико минута. Поново је Милијаш испалио теледиригован центаршут из корнера, скочио је Бабић, погодио пречку, али одбитак је дочекао Рачић и поставио коначан резултат. На радост навијача Црвене звезде позитиван утисак је и наступ Рикардиња, посебно у првих 45 минута када је разигравао саиграче, одлично сарађивао са Пешићем и Милијашем, улазио у шансе…

Дилеме нема, да Бразилац има магију у ногама, као и да га треба сачекати и истрпети а онда, ако се коцкице сложе, уживати у мајсторијама. Показало се да сваки играч кога стручни штаб Црвене звезде има на располагању, може да буде стандардан. Уписана је осма узастопна победа, настављен низ непобедивости у домаћем првенству, примљен је први гол након меча са Иртишом и седам мечева у којима је мрежа Манојловића, односно Борјана мировала, играла су Звездина деца, Милијаш је поново показао класу асистенцијама… Али… све ово пада у воду у четвртак од 19 часова када почне утакмица у Краснодару. Рано је и претерано рећи да је то испит генерације, али свакако може да буде путоказ за наступајући период.

Намерно или не тренер Милојевић сакрио је карте на данашњем мечу, а за какву ће се формацију и систем игре за дуел са Русима определити, остаје непознаница за сада. Сигурно је једино да је досадашњим тактичким замислима стекао кредит и поверење Звездаша.

Ајмооо, ајдеее…

Претходни текстТим који тежи највишим циљевима и достиже их
Следећи текстМилојевић: Сви играчи су стандардни