Из Солуна са добрим резултатом

55

Фудбалери Црвене звезде са нестрпљењем очекују наставак такмичења у Групи Ф Лиге УЕФА. Након што су против Чукаричког прекинули серију ремија у домаћој Суперлиги, црвено-бели се окрећу новим европским искушењима. Одлична премијера против Бајерна даје за право, сматрају наши фудблери, да на гостовање Арису у четвртак (20.45 ЦЕТ) могу да рачунају на повољан резултат.


 
– Доказали смо да одлично играмо у Европи. Само смо се против Левадије обрукали, док можемо да се поносимо осталим утакмицама иако смо изгубили у Глазгову и од Бајерна. Мислим да Арис нема снагу попут шкотског и немачког представника и уколико против њих пружимо сличну партију вратићемо се са добрим резултатом – сматра први стрелац нашег клуба Огњен Короман.

Под повољним исходом у Солуну, српски репрезентативац сматра и реми.
– Победа је најбољи резултат, али у међународним утакмицама добар је и реми. О резултату је најбоље причати после утакмице. Морамо да пратимо како ће се завршити остали мечеви у групи. Реми у Солуну и евентуални тријумф на „Маракани“ над Болтоном могу нам омогућити да презимимо у Европи. Понављам, идеално би било када Енглезе дочекали са три бода у џепу – има јасне планове Короман.

Тренер Милорад Косановић и у Истанбулу ће бити без Игора Бурзановића. У експедицији Звезде биће Колумбијац Маурицио Молина који је спреман да надокнати слабу игру против Чукаричког.
– Не знам зашто ме је тренер мењао, али то је његово право. Надам се да ћу бити у тиму против Ариса јер имам велики мотив да помогнем екипи. Сигуран сам да ћемо направити добар резултат јер овај тим зна да игра велике мечеве – каже Молина.

Фудбалери нашег шампиона пут севера Грчке креће у среду у раним преподневним часовима и биће смештена у хотелу „Хајат“. Грчка полиција и даље прави проблеме и одступа од УЕФА правила како би спречила долазак великог броја навијача Звезде.

На данашњем састанку полиције и челника Ариса био је и представник Црвене звезде Немања Филиповић, коме су органи реда саопштили да ће црвено-бели добити мање карата од, прописаних пет одсто капацитета стадиона, односно 1.100 колико је најпре договорено између два клуба. Звезда ће се готово сигурно жалити УЕФА уколико Арис изда мањи број карата.

Претходни текстПрипрема за Меч шампиона
Следећи текстЗвезда против Грка