У сусрет противнику – Нови Пазар

56

Првотимци Црвене звезде ће сутра од 16 часова дочекати Нови Пазар на стадиону “Рајко Митић” у оквиру 26. кола Суперлиге Србије. Очекује нас невероватан спектакл на трибинама Маракане поводом прославе 78. рођендана нашег клуба, а улаз за све навијаче је потпуно бесплатан.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Против Новог Пазара смо до сада одиграли 19 утакмица и забележили 17 победа уз реми и пораз.

Први меч против Новог Пазара наша Црвена звезда је одиграла у Купу Србије 28. октобра 2009. године у оквиру осмине финале тог такмичења. Тада је Звездин тим победио резултатом 1:0, захваљујући поготку центарфора Александра Јевтића.

Последњи дуел између Црвене звезде и Новог Пазара је одигран у октобру претходне године. Традиција је увек показивала како је неугодије Звезди на гостовању, па је тако неизвесно било и на претходном сусрету ова два тима. Ипак црвено-бели су однели победу са 1:2. Стрелци за чету Милоша Милојевића су били Милан Родић и Александар Пешић.

БУДИ ДЕО ЗВЕЗДЕ

Поводом прославе 78. рођендана Црвене звезде улаз на стадион “Рајко Митић” је бесплатан за све заљубљенике у црвено-беле боје.

Сви навијачи нашег трофејног клуба који неће бити у прилици да уживо бодре Звездине првотимце, моћи ће директан пренос утакмице 26. кола Суперлиге Србије, између Црвене звезде и Новог Пазара да гледају на Звезда ТВ. Путем нашег студија можете пратити меч из више различитих углова, а програм за све гледаоце наше клупске телевизије почиње сат времена раније, тачније од 15 часова. Такође, меч можете пратити каналу Аренаспорт Премиум 1 од 16 часова.

Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда је на лидерској позицији Суперлиге Србије са 69 освојених бодова (22 победе и три ремија) и гол разликом 65:9, што нас чини најбољом офанзивном, али и дефанзивном екипом првенства. Одличне партије приказује наш клуб од старта пролећног дела шампионата, а то поткрепљује славље и победа од 1:0 у 169. вечитом дербију. Након тога београдски црвено-бели су савладали ТСЦ у Бачкој Тополи са 1:2, захваљујући головима центарфора Александра Пешића, што нас је довело до петог узастопног тријумфа у националном првенству.

Са друге стране, Нови Пазар заузима пету позицију на табели са 44 бода, пет мање од четворопласираног ТСЦ. Екипа коју са тренерске позиције предводи Александар Станковић је остварила 13 победа, пет пута одиграла нерешено и доживела седам пораза, уз гол разлику 33:22. У претходном колу Нови Пазар је савладао на свом терену крагујевачки Раднички са 1:0, а гол одлуке је постигао Андрија Мајдевац.

ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Нови Пазар је донекле променио састав у односу на јесен, али је и сачувао окосницу тима. Клуб су напустили капитен Стефан Лончар и Сеад Исламовић, али је било и појачања за екипу из Пазара. На голу је стандардан Филип Кљајић, а дефанзивну четворку испред чине десни бек Периша Пешукић, тандем штопера Слободан Рубежић и Милан Јоксимовић, док је леви спољни Филип Јовић. Као тандем централних везиста предњаче Самир Радовац и млади Миљан Момчиловић. По боковима дејствују Митар Ергелаш и Милош Мијић као најбољи асистент Новог Пазара. Позицију иза шпица је заузео Петар Ђуричковић, док је наистуренији Андреја Мајдевац који је најбољи стрелац екипе са девет погодака. Опције са клупе су Никола Богдановски, Слободан Станојловић, Данко Киковић, Бојица Никчевић, Ненад Гаврић…

СУДИЈЕ МЕЧА

Главни судија: Данило Николић
Први помоћник: Чедомир Андрејић
Други помоћник: Милоје Милићевић
Четврти судија: Јован Шегрт
ВАР: Јелена Цветковић
АВАР: Оливер Петровић

ОСТАЛЕ УТАКМИЦЕ

Субота:
-14:00 Раднички 1923 – Напредак
-16:00 Војводина – Чукарички
-18:00 Спартак – Младост ГАТ

Недеља:
-14:00 Раднички Ниш – Вождовац
-14:00 Радник – Јавор
-18:15 Младост – Партизан

Понедељак:
-16:30 Колубара – ТСЦ

Претходни текстОбавештење за прославу 78. рођендана
Следећи текстМилојевић: Желим добру игру и голове за рођендан