МВП Кендриан Елиот: Хвала тиму и тренерима

117

Кендриан Елиот је прва странкиња МВП такмичења у српској женској кошарци. Са 32 индексна поена у финалном мечу и дабл-дабл учинком у оба меча завршног турнира, Елиот је била један од најзаслужнијих за повратак националног Купа у витрине нашег клуба.

Кен је прву европску сезоне провела у Португалу, где је протекле сезоне наступала за Оливаиш. Пред почетак сезоне је стигла у Црвену звезду и постала битан део екипе.

– Захвална сам што сам део Црвене звезде и веома сам поносна на тим. На труд који смо уложили и посао који смо урадили да бисмо освојили Куп. Веома је посебно за мене јер је ово мој први успех у Европи, мој први трофеј, заједно са МВП признањем. Додатну тежину има што сам прва страна играчица која је проглашена за МВП финала.

Кендриан је у Нишу, на завршници Купа Милан Цига Васојевић, у просеку бележила 18.5 поена и 11.5 скокова по мечу, и уз Машу Јанковић (18 поена/8 скокова), била најпродуктивнија играчица Црвене звезде.

– Срећна сам због тога, што имам прилику да допринесем мом тиму и нашим успесима. Захвална сам тиму и тренеру, наравно, као и нашем стафу, јер су увек ту за нас, да нас мотивишу, посаветују и доведу у позицију да будемо успешне. Драго ми је што смо успеле да оправдамо поверење и узвратимо на терену, вратимо пехар Купа клубу. Ово је само један од циљева ове сезоне и узбуђена сам пред наставак. Сигурна сам да ћемо као тим испунити зацртане циљеве на крају сезоне.

Претходни текстВажно обавештење пред Ренџерс
Следећи текстМеталац – Црвена звезда 1:2 (1:1)