Звезда на бод од европског пролећа

43

Црвена звезда после три одиграна меча у групној фази Лиге Европе има седам освојених бодова и налази се на чеоној позицији групе Ф. Још само један бод нас дели од тога да обезбедимо “презимљавање” и играње Лиге конференција, а још четири поена да такмичење наставимо у Лиги Европе.

Феноменално су изабраници Дејана Станковића приступили и овогодишњој групној фази Лиге Европе. О томе довољно говори чињеница да смо после три кола, забележили две победе и реми, уз гол разлику 4:2. Развој ситуације у нашој групи је такав да смо на првој позицији и да су изгледне шансе да то тако и остане до краја, поготово јер нас у преостала три меча, очекују две утакмице на “Маракани”, а зна се да је она неосвојива тврђава!

Дакле, Црвена звезда има 7, Брага 6, Мидтјиланд 2 и Лудогорец 1 бод. Систем је такав да трећепласирана екипа иде у Лигу конференција, другопласирана у доигравање са трећепласиранима из групне фазе Лиге шампиона, а првопласирана директно у осмину финала Лиге Европе. Црвена звезда ће 4. новембра одмерити снаге са данским Мидтјиландом, а у случају ремија – пролеће у Европи је загарантовано, макар када је реч о Лиги конференција. Математички гледано, Мидтјиланд и Лудогорец неће бити у прилици да освоје максималан број бодова, јер играју између себе и не постоји ни теоретска шанса да обе екипе имају осам бодова.

С друге стране, у случају да освојимо још четири бода – математички је обезбеђено и пролеће у Лиги Европе. Иако је на талону девет бодова, немогуће је да Брага и Мидтјиланд освоје толики број поена, ако Црвена звезда освоји пројектована четири бода.

Ипак, настојаће Црвена звезда да освоји прво место у групи и тако се пласира директно у осмину финала Лиге Европе и донесе још много бодова српском фудбалу, као што је то до сада чинила са великим процентом успешности.

Претходни текстИванић: Важан бод, хвала навијачима
Следећи текстРаспоред утакмица и најава преноса млађих категорија