Дегенек: Заједништво и слога нас воде до добрих резултата

37

Експедиција Црвене звезде кренула је пут Минхена, где ће у среду, 18. септембра, сусретом са Бајерном отпочети такмичење у групи Б Лиге шампиона.

Очекивања су сигурно већа него прошле сезоне, када смо дебитовали у Лиги шампиона. Већ трећу годину заредом смо изборили такмичење у групној фази европског такмичења, што је велики успех. Стекли смо потребно искуство за играње у оваквој врсти такмичења, знамо шта да очекујемо од утакмица. Урадили смо све како бисмо максимално спремни изашли на терен у среду, остварили што бољи резултат и још једном исписали историју Црвене звезде – рекао је Дегенек.

Звездин штопер током каријере имао је прилике да игра у Немачкој.

Провео сам 6 година тамо, а од тога годину и по дана сам играо на Алијанс арени. Минхен познајем доста добро, заиста је један предиван град. Сви знамо какав је немачки менталитет, они ни у фудбалу никада не одустају и зато морамо да им узвратимо на исти начин. Битно је да будемо борбени, да паметно играмо и да не одустајемо. Уколико буде тако верујем да можемо да изборимо повољан резултат.

Повратник у црвено-беле редове верује да ће слога и заједништво и овог пута бити велика предност његовог тима.

Прошле године смо показали да смо екипа која, не само да може да игра са најбољима, него да може да добије такве утакмице. Верујем да можемо да поновимо добре резултате. Пре свега најбитније је да смо сви здрави, па ће и резултати доћи. Много смо добили на искуству у односу на прошлу сезону. Сматрам да оно што нас краси и што нам много помаже у постизању одличних резултата јесте слога. Понашамо се као једна породица. Много играча је и отишло и дошло, нисмо иста екипа као прошле године, али је овај тим задржао је дух који нам је омогући све оне добре резултате у прошлој сезони – поручио је Дегенек.

Претходни текстЗвездаши пожурите, сезонске до 20 септембра!
Следећи текстКуп Србије: Звезда против Трепче