Ин мемориам: Шабан Шаулић

105

Шабан Шаулић, легенда народне музике, музичар, продуцент и велики навијач Црвене звезде, преминуо је у 67. години после тешке саобраћајне несреће у Немачкој.

Шаулић је рођен 6. септембра 1951. године у Шапцу. Био је певач, музичар и продуцент. У току богате каријере добио је и надимак „краљ народне музике“.

Његова мајка Илдуза Демировић је из Бијељине, где је он и сам провео доста времена. Ипак, већи део свог живота живео је у Београду, са супругом Горданом и троје деце – Илдом, Санелом и Михајлом.

Први албум Шабана Шаулића је изашао 1969. године, када је имао 18 година. Након тога, почели су да се ређају хитови, који се и дан данас радо слушају. Песме „Дођи да остаримо заједно“ и „Два галеба бела“ сматрају се једним од најбољих икад отпеваних народних песама. Осим ових песама, велики хитови Шабана Шаулића су били и „Увенуће нарцис бели“, „Сине“, „Данима те чекам“, „Снежана“, „Одлазиш, одлазиш“, „Позн’о бих те међ’ хиљаду жена“…

Укупно је снимио више од 30 албума и одржао је бројне концерте.

Оно што су сви који су га волели знали јесте то да је Шабан обожавао живот, увек је био насмејан, чак и у тешким тренуцима, а много је волео фудбал и Црвену звезду.

Звезда је тим који волим. Цео живот сам звездаш и то ћу увек бити. Срећан сам кад год Звезда победи – знао је често Шаулић да каже.

Фудбал је често играо и био му је омиљени хоби, и увек је показивао колико воли Звезду.

Много се обрадовао победи над Ливерпулом прошле јесени, а са црвено-белима га је повезивао и унук Лука Аџић који је поникао у нашем клубу.

Шабан Шаулић је отишао у легенду, али је остао у срцима свих.

Црвена звезда породици и пријатељима Шабана Шаулића изражава искрено саучешће.

Претходни текстТријумф црвено-белих над Радничким
Следећи текстСпортски форум 2019: Пријави се и учи од Црвене звезде