Звезда убедљива против Лучанаца

91

Фудбалери Црвене звезде успели су да забележе убедљиву победу против Младости у оквиру 35. кола Суперлиге Србије.

У овој утакмици Бошко Ђуровски шансу је поново пружио Александру Луковићу, док се Ле Талек вратио у везни ред. Срнић је овога пута био лево крило, а тандем по десном боку поново су чинили Петковић и Плавшић. Црвена звезда је у првом полувремену готово сваки озбиљан напад, а било их је поприлично, направило преко десне стране. Прву добру прилику имао је Канга након додавања Плавшића, али није добро реаговао и промашио је гол. Плавшић је нешто касније покушао да пронађе и Боаћија, али нешто оштрију лопту наш нападач није успео да нациља. Три минута касније Плавшић и Доналд одиграли су одличан дупли пас којим су избацили целу одбрану Младости из игре, међутим Плавшић није био добар у завршници и пронашио је гол. Осим поменутих акција, Звезда је често долазила у ситуацију и да центрира, али Петковић, Плавшић и Канга нису успевали да тај последњи пас учине квалитетним.

Младост је стрпљиво чекала прилику из контранапада, а у тим ситуацијама је показивала завидан ниво уиграности и добро кретање. Казна за Звездине промашаје стигла је у 26. минуту, мада треба рећи да су гости имали и среће. Центаршут Тумбасевића нико није „дирао“, па је лопта изненадила Кахримана и ушла у „малу мрежу“. Звезда је бољу игру у првом делу ипак крунисала голом. Овога пута са леве стране стигао је центаршут за Боаћија који је прихватио лопту, окренуо се и шутирао по сред гола.

У наставку утакмице све је дошло на своје место. Фудбалери Црвене звезде показали су да су доста бољи тим, и са три гола у мрежи гостију подсетили су на праву Звезду. До вођства су црвено-бели стигли у 51. минуту захваљујући упорном и спретном Петковићу. Десни бек нашег тима је упутио центаршут, али се након блокаде поново изборио за лопту, а онда нанизао неколико дриблинга у казненом простору и шутирао у даљи угао. Прецизно!

Наши фудбалери су нападали у таласима, али тек у самом финишу утакмице су успели да отклоне све дилеме око победника. Претходно, Бошко Ђуровски је на терен послао Немању Милића, Михаила Ристића и Срђана Вујаклију. Управо је Ристић у 86. минуту извео још један прелеп потез. Након дриблинга и окрета, изборио се за позицију, шутирао изузетно снажно са 17 метара. Неодбрањиво!

Радост још увек није спласнула, навијачи су и даље препричавали овај прелеп гол Ристића, а наш млади фудбалер је у наредној акцији послао изузетно употребљив центаршут у петерац, а Немања Милић је био бржи од одбране Младости и главом поставио коначан резултат утакмице.

Црвена звезда – Младост 4:1 (1:1)

Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 7.820. Судија: Мајо Вујовић (Нови Сад). Стрелци: Боаћи у 45′, Петковић у 51′ Ристић у 86′ и Милић у 87′ за Црвену звезду, Тумбасевић у 26′ за Младост,

Црвена звезда: Кахриман, Петковић, Фримпонг, Луковић, Анђелковић, Доналд, Ле Талек, Канга, Плавшић, Срнић, Боаћи.
Резерве: Манојловић, Милијаш, Ристић, Милић, Аџић, Вујаклија, Вучићевић.

Младост: Росић, Андрић, Пешић, Шатара, Саничанин, Милосављевић, Гаврић Небојша, Тумбасевић, Гаврић Ненад, Одита, Голубовић.
Резерве: Зечевић, Протић, Милошевић, Павловић, Бојовић, Зврко, Јовановић.

Претходни текстЗвезди дерби и 2. место пред плеј-оф
Следећи текстЂуровски: Желим да овако наставимо