Појачања потписала

57

 Свих 11 најављених фудбалера појачало је у понедеља Црвену звезду. У просторијама Фудбалског савеза Београда нове аквизиције су се обавезале на верност црвено-белима. Парафе на трогодишње уговоре ставили су Марјан Марковић, Ибрахим Соме и Бранимир Субашић. Четвородишње су потписали Драгомир Вукобратовић, Саша Стаменковић и Немања Николић, а једногодишње Никола Мијаиловић, Едгар Бруно Да Силва, Вукашин Девић, Бобан Максимовић и Дејан Јаковић. Након озваничење сарадње са новим адутима, Звезда се отиснула на припреме у Аустрију.

– Нови тренер у Динаму из Кијева није рачунао на мене, па је повратак у Црвену звезду најбоље решење – каже српски репрезентативац, Марјан Марковић (26) – Много је нових фудбалера, екипу је преузео Здењек Земан. Биће нам неопходно мало више времена да се све скоцка.
У домаћу лигу се враћа и Никола Мијаиловић. После одличних партија у дресу младе репрезентације на ЕШ 2004. године играо је за пољску Вислу и руски Химки.
– Циљеви Црвене звезде увек су јасни, сада би то требало да буду титула у Србији и пласман у Лигу УЕФА – поручује Мијаиловић.
Мијаиловића чека борба за место левог бека са Пољаком Гжегожом Броновицким, са којим се састајао у дербију Висла – Легија.
– Добро се знамо, мислим да ћу заслужити место међу најбољих 11. Битан сам ја, а не конкуренција. Све само од мене зависи – самоверун је Мијаиловић.
У Аустрији, међутим, неће Броновицког који има проблема са повредом колена, па ће наставити лечење у Београду и екипи се придружити за други део припрема, у Словенији. Зато се међу путницима налази Никола Трајковића. Он је накнадно на захтев Зденека Земана прикључен експедицији од 19 играча која ће следећих 14 дана провести у хотелу „Авита“ у Бад Тацмансдорфу.
Екипи ће се тек у среду придружити, због проблема са визама, Вукобратовић, Стаменковић, Субашић, Мијаиловић и Перовић, који ће у Београду радити под надзором Александра Кристића, по истом програму као и остали првотимци у Бад Тацмансдорфу.


На првом делу припрема Звезда ће одиграти четири утакмице са лакшим ривалима, на чему је инсистирао нови тренер. Прва утакмица је 5. јула са Илцом у Илцу, друга је већ 8. јула са Хартбергом у Хартбергу, а резервни ривал је Марибор на терену хотела „Авита“.
 

Претходни текстМилошевић одлази
Следећи текстСтанковић остаје