У сусрет противнику – Спартак

9

Фудбалери Црвене звезде ће у суботу, 26. октобра од 18 часова, гостовати екипи Спартака у Суботици, у оквиру 13. кола Суперлиге Србије.

МЕЂУСОБНИ СУСРЕТИ

Против Спартака смо до сада одиграли 91 утакмицу у свим такмичењима. Забележили смо 71 тријумф, 15 ремија и само пет пораза, уз гол разлику 221:65 у корист црвено-белих.

У току прошле сезоне, два тима су се састала два пута у оквиру Суперлиге Србије. Прва утакмица је била у оквиру четврте рунде елитног фудбалског српског такмичења, а славили смо резултатом 3:0, док је следећа утакмица одиграна у Суботици завршена резултатом 1:4. Стрелци у убедљивој победи нашег тима су били Јован Мијатовић, који је постигао хет-трик и Александар Катаи. Истакао се и Гелор Канга са две уписане асистенције.

БУДИ ДЕО ЗВЕЗДЕ

Сви навијачи нашег клуба ће ову утакмицу моћи да гледају у директном преносу на Арени Премиум 1 у суботу од 18 часова. Такође можете пратити и наш студио на Звезда ТВ, а по завршетку меча очекује вас изјава тренера.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда је убедљиво лидер у Суперлиги Србије, где на 11 утакмица има 31 освојен бод, односно 10 победа и један реми, иако имамо меч мање у односу на остале тимове. У последњој утакмици је Звезда поражена од Монака у Лиги шампиона, док је у 12. колу Суперлиге Србије убедљиво на Маракани савладала нишки Раднички са 5:1. Меч су обележили Лука Илић и Александар Катаи, који су водили црвено-беле до победе.

Са друге стране суботички тим је није у идеалној форми. Спартак има девет освојених бодова из 11 одиграних утакмица у оквиру домаћег првенства. На пет последњих утакмица су забележили три пораза уз победу над екипом ИМТ (2:0), те реми у последњем одиграном колу са ОФК Београдом (1:1).

ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

На голу Спартака је млади чувар мреже – Александар Вулић, док је његова замена Марин Дулић. У формацији са три дефанзивна фудбалера, штоперски трио чине капитен екипе Немања Ћаласан, уз некадашњег ђака наше фудбалске академије Марка Мијаиловића и Михаила Богићевића. Тандем у везном реду чине искусни Милош Мијић и бразилски интернационалац Кајке Луиз Переира.

По бочним странама делају деветнаестогодишњи Лука Пеић и Владимир Виторовић. Позиције офанзивних везних фудблера су резервисане за најбољег стрелца Спартака – Андреја Тодороског и бившег фудбалера нашег тима, те пролазника свих категорија Омладинске школе Црвене звезде – Илију Бабића. Најистуренији играч суботичке екипе Колумбијац – Хосе Мулато.

Опције са клупе су Дејан Керкез, Давид Дунђерски, Јован Лукић, Стефан Томовић, Лука Бијеловић, Војо Убипарип…

СУДИЈЕ МЕЧА

Главни судија: Никола Радаковић.
Први помоћник: Светозар Живин.
Други помоћник: Драган Перановић.
Четврти судија: Никола Петровић.
ВАР: Станко Остраћанин.
АВАР: Слободан Павловић.

ОСТАЛЕ УТАКМИЦЕ

Петак:
16:30 ИМТ – Текстилац
18:30 Раднички 1923 – Јединство

Субота:
15:55 Партизан – Чукарички
18:00 Железничар – Нови Пазар
20:00 Војводина – ОФК Београд

Недеља:
19:00 Напредак – ТСЦ
20:00 Раднички Ниш – Младост

Претходни текстБеоград и Црвена звезда поново организују квалификациони турнир Евролиге АНГТ „Марко Ивковић“
Следећи текстПут у Каунас са Црвеном звездом Меридианбет