Петарда кадета против Телеоптика

6

Кадети Црвене звезде су у оквиру 12. рунде Лиге Србије, на домаћем терену савладали екипу Телеоптика, резултатом 5:1. Троструки стрелац за екипу Александра Линте је био Алекса Дамјановић, док су по гол додали Алекса Петровић и Немања Јевђић.

Црвена звезда – Телеоптик 5:1 (4:0)

Стадион: „Терен омладинске школе Црвене звезде“.

Судија: Саша Ранисавић.

Стрелци: Дамјановић у 13, 32. и 45, Петровић у 43. и Јевђић у 60. минуту за Црвену звезду, а Попић у 78. минуту за Телеоптик.

Жути картони: Солдатовић, Радовић, Богдановић, Костадиновић, Јаначковић (Телеоптик).

Црвени картон: Јевђић (Црвена звезда).

Црвена звезда: Радановић, Ивковић, Николић, Бауцал, Стрика, Журић (од 76. Мрваљевић), Јевђић, Петровић (од 85. Вранић), Зарић (од 56. Шарић), Јовановић (од 65. Паповић), Дамјановић (од 56. Крстић).

Телеоптик: Солдатовић, Радовић, Милошевић, Богдановић, Чугаљ, Ковачевић (од 87. Ђорђић), Тодоровић (од 60. Лазић), Стевановић, Томић (од 46. Костадиновић), Попић, Јаначковић.

Ушли су изабраници Александра Линте силно мотивисани у дерби кола, те су из прве прилике на мечу преузели водећу позицију. Слабу реакцију штопера гостујуће екипе је искористио веома сналажљиви крилни нападач Црвене звезде – Лука Зарић, који је упослио Алексу Дамјановића коме није било тешко да матира Солдатовића, те су црвено-бели повели од 13. минута меча.

Само шест минута касније је Стрика лепо прошао по левом боку, а потом центаршутем упослио Петровића, али је покушај главом Звездиног офанзивног везисте завршио преко пречке гола противника. Наставили су црвено-бели да праве разлику у игри по боковима, те је брзоноги Зарић поново претрчао чуваре, а потом и упослио Дамјановића у шеснаестерцу Телеоптика, али је високи нападач нашег тима шутирао преко гола.

У 32. минуту утакмице су наши кадети феноменалном уиграном комбинацијом стигли до другог гола на мечу. Пре свега је уследио ударац из угла са десне стране терена, а потом је Петровић паралелом пронашао Зарића, који је затим “теледиригованим” центаршутем пронашао Алексу Дамјановића, а високи Звездин нападач се само елегантно поклонио пред голом Телеоптика.

Стигли су наши кадети и до трећег гола у првом делу игре. У брзом контранападу је првобитно Јовановић феноменално изнео лопту, а потом је упослио Јевђића, који је асистирао Алекси Петровићу за нови гол у 43. минуту меча. Пре него што је судија Ранисавић стигао да одсвира крај првог дела игре, Алекса Дамјановић је комплетирао „хет-трик“, веома прецизним ударцем главом са ивице шеснаестерца, на феноменалну асистенцију Петровића из прекида.

Наставила су црвено-бели са сјајном игром и у остатку меча. Немања Јевђић је правом мајсторијом повећао резултат на 5:0 у 60. минуту утакмице. Пре свега је уследио феноменалан пас штопера нашег тима – Николића, а потом је Звездин задњи везни изашао један на један са Солдатовићем, те је успео да лобује чувара мреже Телеоптика. До првог поготка на утакмици су стигли гостујући фудбалери у 78. минуту меча, а стрелац је био Попић.

Претходни текстЦрвена звезда угостила учеснике јавног конкурса
Следећи текстЦрвена звезда Меридианбет у Подгорици против непоражене Будућности