Максимовић најмлађи асистент у историји вечитих дербија

5

Дуга је традиција и историја вечитих дербија, али је Андрија Максимовић постао најмлађи играч на највећој утакмици српског фудбала са конкретним учинком када је реч о Црвеној звезди, с обзиром на асистенцију за Силаса.

‍Заиграо је Максимовић вечити дерби са 17 година, три месеца и 18 дана, и ушао у историју као један од најмлађих фудбалера који је био део утакмице са највећим ривалом. Ипак, није намлађи, с обзиром на то да је Лука Јовић стартовао у вечитом дербију са 16 година, девет месеци и 25 дана. Јовић тада није успео да оствари конкретан учинак, али Максимовић јесте, с обзиром на асистенцију у 45. минуту када је Силас дошао до поготка, премда је био веома важан фактор и код првог и трећег гола. Имаће популарни Меси прилику да сруши рекорд Дејана Станковића, најмлађег Звездиног стрелца када је реч о вечитим дербијима. Некадашњи играч и тренер Црвене звезде је погодио против највећег ривала на 107. вечитом дербију. Имао је тада 18 година, седам месеци и пет дана, тако да Максимовић у теорији има више од годину дана и неколико дербија испред себе да се упише у историју Црвене звезде.

Максимовић је дебитовао крајем прошле календарске године на сусрету са Радничким из Ниша када је заиграо са 16 година, шест месеци и даном, те постао пети најмлађи фудбалер у историји нашег клуба који је одиграо такмичарску утакмицу. Синоћ је у вечитом дербију показао да је испред њега светла будућност и да има вансеријски потенцијал, с обзиром на то да је са 17 година био један од главних протагониста у победи од 0:4 против црно-белих.

Претходни текстКарте за Железничар у продаји
Следећи текстЦрвено-беле учествовале на Меморијалном турниру „Даворин Поповић – Дачо“ у Сарајеву