Филиповић: Звезда показала квалитет за Лигу шампиона

3

Фудбалери Црвене звезде су поражени од Бенфике резултатом 1:2 у оквиру првог кола Лиге шампиона, а речи хвале за борбу и издање црвено-белих је имала легенда нашег клуба – Зоран Филиповић, који је у каријери наступао и за португалски тим.

‍- Утакмица је сама по себи била интересантна. Две екипе које су у овој првој фази нове Лиге шампиона дале максимум. Стил Бенфике је такође одговарао фудбалерима Црвене звезде. Примили смо два несрећна гола и то је на крају утицало на крајњи резултат – започео је Филиповић.

Повреда Мимовића пех за Звезду.

– У тим тренуцима је за тренера сигурно тешка ситуација. Пореметило је то целу филозофију на средини терена, пошто Милојевић није имао других алтернатива на позицији бека. На Звездину несрећу, нису имали типичну замену на клупи, а то се одразило на игру у наставку утакмице.

Црвено-бели показали квалитет у другом полувремену.

– Звезда је много грешила у пас игри, за разлику од Бенфикиних играча, те се може рећи да је управо то превагнуло у јучерашњој утакмици. Међутим, показала је да има квалитет за ово такмичење. Очекујем од нових појачања да ће значајно допринети тиму и да ће из дана у дан достизати све већи ниво форме. Дошли су скоро, зато тренеру треба времена да све то уклопи, с тога у наставку такмичења очекујем све бољу игру.

Амбијент на Маракани утицао на португалску екипу.

 Они су искусни играчи, доживели су овакву врсту амбијента много пута. Ипак, на Маракани је специфична атмосфера, а могло се видети да су у појединим тренуцима фудбалери Бенфике били неснађени. Управо су то искористили играчи Црвене звезде и били доминатнији у другом полувремену. Нису искористили све прилике, али су показали квалитет вредан учешћа у Лиги шампиона – завршио је Филиповић.

Претходни текстСтатистика показује да Звезда може много
Следећи текстКарте за вечити дерби од суботе на Маракани