Милијаш и Шљивић: Желимо да се покажемо на великој сцени

13

Јуниори Црвене звезде ће угостити Бенфику у четвртак, 19. септембра од 13 часова на теренима иза југа Маракане у оквиру првог кола Лиге шампиона за младе. Шеф стручног штаба црвено-белих Ненад Милијаш је изнео очекивања пред почетак најелитнијег такмичења у Европи и нагласио да ће играчи имати прилику да се прикажу јавности у најбољем светлу на великој сцени.

– Заиста је прелепо за младе играче што имају шансу да учествују у новом формату Лиге шампиона. Играти против најбољих европских екипа значи фудбалерима, али и клубу. Имаћемо могућност да одмеримо снаге и видимо где се налазимо у овом тренутку, као и шта би могли да подигнемо на виши ниво како би радили још боље. Сигурно да нам прошлогодишње искуство много значи. Претходне сезоне смо такође имали неколико играча из првог тима. Клуб живи од тога, трудимо се сви да имамо што више младих момака у првом тиму. Када не учествују у мечевима првог тима, сигурно да је боље да играју Лигу шампиона за младе. Квалитет међународних утакмица је на нивоу Суперлиге Србије, тако да њима то изузетно значи – истакао је некадашњи капитен Црвене звезде.

Меч Лиге шампиона за младе између Звезде и Бенфике ће први пут у клупској историји бити одигран на теренима Омладинске школе нашег клуба.

– Врло сам срећан што имамо прилику да играмо на домаћем терену, не морамо да „гостујемо“ на неком другом стадиону. Клуб се потрудио да играмо код куће. Имамо два нова терена са најновијом вештачком подлогом. Од изузетног значаја ће бити што играмо на терену на ком тренирамо и на који смо навикли, а наравно да је то битно за Звезду и навијаче да се такмичимо на Маракани – подвукао је Милијаш.

Ударна игла у мечевима против сјајних фудбалских академија ће бити везни фудбалер Јован Шљивић. Наш првотимац је рођен 2005. године, те ће и ове сезоне бити на располагању младом стратегу у најбитнијим утакмицама.

– Одлично је што можемо да играмо утакмице Лиге шампиона за младе, то је сјајан потез клуба. Имамо добру екипу и искрено верујем да можемо да се прикажемо у најбољем могућем светлу. Одрадио сам два тренинга са екипом и атмосфера је позитивна. Прија ми што сам најстарији у тиму, ту сам да помогнем како би остварили што бољи резултат. Сви се дуго познају и добри су играчи, ради се о генерацији играча рођених 2007. године. Бићу увек ту за њих да им помогнем и предводим, како би могли заједно да дођемо до циља. Значи ми искуство из првог тима, али морамо то да покажемо на терену, како не би све остало на речима. Однос са Ненадом Милијашем је сјајан, што се види по амбијенту који влада на тренинзима. Најбитније је да испоштујемо све што се захтева од нас. Заиста сам задовољан и срећан што сам део ове екипе – рекао је Шљивић.

Подсећања ради, меч између младих тимова Црвене звезде и Бенфике у Лиги шампиона је заказан за четвртак од 13 сати, а директан пренос ће бити доступан за Звездиној клупској телевизији.

Претходни текстТри логотипа 80 година СД Црвена звезда ушло у ужи избор
Следећи текстМркела: Да се понови 19. септембар 1984.