Омладинци се прошетали Суботицом

11

Омладинска екипа Црвене звезде, рутински је савладала Спартак у Суботици резултатом 1:3 у оквиру петог кола првенства. Стрелци за тим Ненада Милијаша били су Дарије Маркочевић, Василије Костив и Андреј Младеновић који је постигао фантастичан погодак, док су асистентски салдо појачали Страхиња Стојковић и Урош Ђорђевић.

Спартак – Црвена звезда 1:3 (1:2)

Стадион: Градски стадион, Суботица.

Судија: Данило Николић.

Стрелци: Трајковић у 17. минуту за Спартак, а Маркочевић у 20, Костов у 28. и Младеновић у 50. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Павловић, Јоцић (Спартак), Младеновић, Ранковић, Фол (Црвена звезда).

Спартак: Минић, Зонић, Војновић, Пушкар, Макаји, О. Малиновић (од 82. М. Малиновић), Трајковић, А. Павловић (од 79. Хесе), Буганик (од 69. Ђурковић), Јоцић (од 46. Грбић), У. Павловић (од 57. Вујовић).

Црвена звезда: Драшкић, Стојковић, Рогановић, Фол, Ристовски (од 81. Илић), Гаштаров (од 57. Тошић), Младеновић (од 64. Рамадани), Костов, Тасић (од 46. Ранковић), Ђорђевић (од 73. Тегелтија), Маркочевић.

Повели су домаћи у 17. минуту преко Трајковића, али као да је то додатно мотивисало пулене Ненада Милијаша да узму ствари у своје руке. Костов је већ у следећем нападу имао добру прилику, али је Звезда до изједначења дошла за само три минута. Нанизао је Костов тројицу фудбалера Спартака, а затим је лопта стигла до Дарија Маркочевића који је рутински савладао Минића. Ређале су се шансе пред голом Спартака, а ударци Костова и Младеновића завршили су изблокирани, док су константне претње бивали Ђорђевић и Тасић по боковима.

Није се дуго чекало да Звезда потпуно преокрене резултат, а стрелац је био Василије Костов у 28. минуту. Тасић је додавањем у празан простор „избацио“ Стојковића који је центрирао за Костова, а талентовани офанзивац из прве погодио угао. Ударац са дистанце је у 38. минуту опробао и Гаштаров, али се на паузу отишло са голом предности са наш тим.

Већ на старту другог полувремена, видели смо нови гол за Звезду, а стрелац је био Андреј Младеновић. Ђорђевић је „вукао“ напад, и ослободио простор за Младеновића коме је потом одложио лопту петом, а везиста нашег тима постигао прелеп погодак, погодивши само рашље Минићевог гола.

Доминирала је Звезда, ређале су се шансе, а вредно помена било је и у 84. миуту када је Ранковић пронашао центаршутем Стојковића на десном боку, а вихорни дефанзивац гађао поред стативе. Могао је Костов да погоди и у надокнади, али је и ово било сасвим довољно да се направи сјајна увертира за Лигу шампиона за младе.

Претходни текстУ сусрет противнику – Напредак
Следећи текстУпознајте Звездиног ривала – Штутгарт