Пораз кадета у дербију

16

Фудбалери кадетске селекције Црвене звезде, поражени су од вршњака из Партизана, резултатом 1:2, у оквиру четвртог кола првенства Србије. Једини стрелац за наш тим био је Лука Зарић у другом минуту утакмице, али смо сусрет завршили са чак два црвена картона.

Црвена звезда – Партизан 1:2 (1:0)

Стадион: „Терен Омладинске школе Црвене звезде“.

Судија: Урош Ржић.

Стрелци: Зарић у 2. минуту за Црвену звезду, а Обрадовић у 49. и Дончић у 88. минуту за Партизан.

Жути картони: Радановић, Дамјановић, А. Петровић (Црвена звезда), Јокић, С. Петровић (Партизан).

Црвени картони: Ћопић, Јевђић (Црвена звезда).

Црвена звезда: Радановић, Ћопић, Вранић, Милашиновић, Бауцал (од 90. Поповић),Журић, Јевђић, Петровић, Зарић (од 81. Крстић), Суботић (од 70. Карановић), Дамјановић (од 54. Мрваљевић).

Партизан: Косановић, Шкријељ (од 86. Бајић), Петровић, Ракић, Маринковић, Радовић (од 75. Цвијетић), Јокић (од 59. Роман), Цвијовић (од 46. Дончић), Обрадовић, Ђуровић,
Ристић (од 59. Павловић).

Тек што је почела утакмица, Црвена звезда је стигла до предности. Након несигурне интервенције штопера гостију пред њиховим казненим простором, прилику је искористио Лука Зарић и донео Звезди погодак. Само четири минута касније, након што је бескомпромисан притисак Звезде уродио плодом, са 20 метара је шутирао Јевђић, али је лопта завршила изнад пречке.

Након корнера у 14. минуту утакмице, велика гужва се створила у петерцу Партизана, која је завршена испуцавањем са гол линије. Одбрамбени играчи гостију су интервенцијом спречили повећање резултата у корист Звезде. Истакао се голман Радановић у 21. минуту када је у ситуацији „1 на 1“, нападачу Партизана искусно „скратио“ угао, а затим и одбранио ударац.

Погодила је Звезда стативу у 35. минуту, када је Милашиновић са левог бока центаршутем изненадио голмана гостију, чијс је несигурна интервенција довела до тога дс се затресе статива. Звезда је потом остала са играчем мање.

Гости су изједначили у 49. минуту преко Обрадовића, са убрзо је и Звезда имала прву прилику у настсвку игре. Након прекида, Дамјановић је феноменално убацио лопту у петерац, те је Журић шутирао главом, али је тај покушај завршио изнад пречке гола Партизана.

Имала је Звезда огромну шансу за нови гол. У 64. минуту је Петровић феноменално центаршутем пронашао Мрваљевића на другој стативи, али је Косановић успео да „извади“ ту лопту из гола.

После кратког „затишја“ на терену, Мрваљевић је још једном након прекида био претња по гол Партизана. Његов покушај је завршио неколико центиметара изнад пречке гостију. Нажалост, вечити ривал је преко Дончића у 88. минуту потписао преокрет и однео читав плен са терена иза југа Маракане.

Претходни текстПобеда црвено-белих и у другој провери
Следећи текстМаракано, срећан 61. рођендан!