Кадети сигурни против Чукаричког

18

У првој утакмици трећег кола Кадетске лиге Србије, Црвена звезда је савладала вршњаке из екипе Чукаричког на домаћем терену, резултатом 1:0. Стрелац победоносног гола на утакмици био је Лука Зарић, којем је асистирао Немања Јевђић.

‍Црвена звезда – Чукарички 1:0 (1:0)

Стадион: „Терен омладинске школе Црвене звезде“.

Судија: Денис Аћимовић.

Стрелци: Зарић у 43. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Ћопић, Карановић (Црвена звезда), В. Николић (Чукарички).

Црвена звезда: Радановић, Вранић, Журић (од 89. Бауцал), Дамјановић (од 79. Паповић), Зарић (од 58. Петровић), Николић, Милашиновић, Ћопић, Крстић (од 52. Суботић), Јевђић,
Карановић (од 79. Мрваљевић).

Резерве: У. Николић, Паповић, Д. Јовановић, Суботић, Петровић, Мрваљевић, Бауцал.

Чукарички: Поповић, Коларов (од 46. Савић), Мирковић, Остојић, Илић, Митровић, Шутановац (од 76. Узелац), Маравић (од 66. Тодоровић), Б. Јовановић (од 88. Томић), В. Николић, Анђелић.

Резерве: Ивановић, Томић, Узелац, Исић, Савић, Спасић, Тодоровић.

Гледали смо врло борбен и агресиван уводни део меча са Звездине стране, што се и очекивало од наших играча у „београдском“ дербију. Са великим бројем директних додавања унапред, вршили су константан „пресинг“ на своје вршњаке из Чукаричког. Био је добар почетак црвено-белих, поред доминације у поседу, тежиште игре је било на трећини терена коју су бранили играчи у црним
дресовима.

Прву прилику је имао Дамјановић у осмом минуту утакмице, који је након центаршута веома лепо шутирао главом, али је покушај завршио преко пречке. У оквир гола је први шутирао такође Дамјановић, којем је са десног бока лопту послао Зарић, али се овог пута истакао гостујући голман својом интервенцијом. У 13. минуту је Крстић сјајно искористио „карамбол“ у казненом простору гостију, те је „ухватио“ волеј и незгодно шутирао, али је поново на висини задатка био Поповић.

Веома лепо је функционисала последња линија Црвене звезде. Поред стабилности коју су пружали на својој половини, учествовали су у грађењу акција и разигравању саиграча. Голман Радановић је такође неколицину пута под притиском сјајно проналазио момке у црвено-белом, без икаквих грешака. Играчи Звезде су у првом полувремену имали потпуну контролу и иницијативу над овим дербијем, али то нису успевали да материјализују.

Јевђић је шутирао са дистанце у 37. минуту утакмице, након што су играчи Чукаричког избацили лопту после центаршута, али је ударац завршио преко гола. Јевђић је дефинитивно био највећа претња по гол гостију у првом делу меча. Радановић је одлично интервенисао у 42. минуту, одбранио је снажан ударац гостију са 30 метара.

Повели су црвено-бели пред сам крај првог полувремена. Након грешке играча Чукаричког испред нашег шеснаестерца, Јевђић је као „брзи воз“ претрчао 60 метара, а затим феноменално пронашао Зарића у средини, којем није било тешко да савлада голмана гостију у ситуацији „један на један“.

Друго полувреме је започело сјајним пасом у простор Журића, након ког је Зарић „левицом“ шутирао са 20 метара, али је та лопта пролетела мало поред леве стативе. Темпо игре је на почетку другог дела био потпуно другачији од оног у првом. Играло се доста течније и брже, а Звезда је то користила, те је стварала нове прилике преко својих брзих крилних нападача. Играло се чврсто и без одступања од агресивног приступа. У томе су се боље сналазили наши играчи, који су имали бољу транзицију из одбране у напад, од данашњег ривала. Посебно су се истакли играчи из одбране, који данас нису грешили. Користили су освојене поседе и врло директно ишли ка напред, са циљем да у што мање додавања и додира стигну до шеснаестерца
Чукаричког.

Велику је прилику имала Звезда у 76. минуту после врло елегантног продора Карановића, али је одлично излетео и интервенисао Поповић. После ударца из угла у 80. минуту, сјајну шансу је имао резервиста Суботић, али још једном је лопта завршила у рукама гостујућег чувара мреже. У 86. минуту је након прекида који је извео Петровић, највиши у скоку био Вранић, те је упутио сјајан који је завршио неколико центиметара поред десне стативе.

Претходни текстСпајић: Желимо да одиграмо најбољу могућу утакмицу уз енергију са трибина
Следећи текстДоналд: Долазак сваког навијача на Маракану од пресудног значаја