У сусрет противнику – Чукарички

13

Црвена звезда ће у четвртак од 20 часова гостовати екипи Чукаричког у оквиру петог кола домаћег шампионата на стадиону Железничара у Панчеву. Чврсто верујемо да ће наши првотимци обезбедити позитиван резултат пред први меч плеј-офа за Лигу шампиона.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Црвена звезда и Чукарички су до сада одиграли 69 утакмица, рачунајући сва такмичења. У сусретима градских ривала, наш клуб је славио на 55 дуела, уз четири ремија и 10 пораза, те гол разлику 115:40.

Посматрајући кроз клупску историју, најубедљивију победу против популарне “Чуке” смо остварили у сезони 1996/97, када смо славили са високих 8:1 головима Јовичића (3), Вулевића (2), Анића, Мићића и Мариновића.

Последњи дуел против Чукаричког смо одиграли на нашем терену у последњем колу националног првенства за сезону 2023/24. Изабраници Владана Милојевића су издејствовали убедљиву победу пред пуном Мараканом од 4:1. Голове су тада постигли Питер Олањинка, који је два пута погодио мрежу, те Насер Ђига и Жан Филип Красо.

БУДИ ДЕО ЗВЕЗДЕ

Сви навијачи Звезде који неће моћи да бодре уживо своје миљенике, ће моћи директан пренос утакмице да посматрају на каналу Арена Премиум 1 од 20 сати.

Програм на Звезда ТВ можете пратити путем нашег студија, који стартује један час пред почетак меча, а можете бити уз нас током, као и после утакмице уз анализу и изјаве актера дуела.

Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут.

ФОРМЕ ЕКИПА

Звезда је лидер у Суперлиги Србије после четири одиграна кола са готово идеалним учинком. Наши фудбалри су однели три победе, уз један реми, те са гол разликом 14:3 заузимају прво место. На последњем одиграном мечу у првенству, пулени искусног стратега Милојевића су савладали Нови Пазар са високих 4:1. Мрежу играча Николе Трајковића су погађали Јунг Ву Сеол, Бруно Дуарте, Тими Макс Елшник и Пума Родригез. Нема дилеме да ће наш тим ићи на нову победу, како би црвено-бели пуни самопуздања отпутовали на мегдан Боде Глимту у Норвешку на први меч плеј-офа за Лигу шампиона.

Чукарички ове сезоне не игра квалификације за неко од европских такмичења, па су тако Брђани усмери искључиво на првенство. Врло добро су отворили такмичење са три победе и једним ремијем, те са 10 бодова деле лидерско место са нашом Звездом. Фудбалери Горана Станића су победили Раднички из Ниша, Војводину и ОФК Београд, док су против Спартака одиграли 1:1. Чукарички у добром расположењу дочекује црвено-беле, с обзиром на то да иза себе има тријумф над ”Романтичарима” од 1:2 на стадиону у Зајечару. Захваљујући головима Винисијус Мела и капитена Марка Доцића успели су да остваре тријумф у претходном колу.

ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Чукарички наступа у систему игре 4-2-3-1. На голу је млади Лазар Каличанин, који је прошао малтене све млађе категорије овог клуба, а његова замена искусни Никола Мирковић, иза кога је одлична сезона у редовима Новог Пазара.

Последњу четворку чини Звездино дете – Никола Станковић као десни бек, а два штопера су искусни Миладин Стевановић и наш некадашњи ђак и првотимац Вукашин Јовановић. Место крај леве аут линије је намењено за Милошу Цветковићу, који је стигао као појачање из ТСЦ. Тројица централних везних играча се нису мењала у односу на претходну сезону, а чине их капитен Марко Доцић, интернационалац Малија – Самбу Сисоко и нешто офанзивнији у односу на њих Стефан Ковач. По боковима наступају повратник у српски фудбал Лазар Туфегџић, који је изданак наше фудбалске академије, као и десетка Чукаричког – Ђорђе Ивановић. Најистуренији је Бразилац – Винисијус Мело.

Чукарички има и одличне опције са клупе, а то су Војин Серафимовић, Сенегалац – Хамади Диоп, Годсвил Вадзе интернационалац Гане, Виктор Роган, Немања Милојевић, Урош Миладиновић, ново појачање из МЛС лиге Маринос Ционис, наш позајмљен фудбалер Урош Кабић и млади нападач Михајло Цветковић.

СУДИЈЕ МЕЧА

Главни судија: Јован Шегрт.
Први помоћник: Светозар Живин.
Други помоћник: Драган Богићевић.
Четврти судија: Милан Илић.
ВАР: Павле Томић.
АВАР: Ђорђе Максимовић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Петак:
18:55 ТСЦ – ОФК Београд

Субота:
17:30 Нови Пазар – Младост
19:30 Напредак – Спартак
19:30 Текстилац – Јединство

Недеља:
19:30 Раднички 1923 – Војводина
19:30 Партизан – Раднички Ниш
19:30 Железничар – ИМТ

Претходни текстЗвезда угостила високу делегацију из Кине
Следећи текстМилојевић: Чукарички незгодан где год играмо