Елшник: Срећан сам због првог гола, биће их још у будућности

12

Везни фудбалер наше екипе – Тими Макс Елшник је на мечу против Текстилца дебитовао у црвено-белом дресу, али и директно допринео убедљивом тријумфу изабраника Владана Милојевића постигавши гол после само 15 минута проведених на терену.

Знали смо да ће бити тврда, затворена утакмица на не најбољем терену и да морамо да будемо стрпљиви док не постигнемо први гол. Очекивали смо да ће се након тога отворити више простора. Нажалост у првом полувремену момци нису успели да постигну тај погодак, који би нам олакшао наставак утакмице. Међутим одлично су кренули у другом полувремену и стигли већ на почетку до предности, тако да ми је било пуно лакше што сам ушао у игру при резултатом 0:1. Наставили смо са офанзивним притиском и успели да постигнемо још пар голова. Срећан сам што сам и стигао до првенца на дебију и помогао екипи да дође до нова три бода – истакао је Елшник.

Прокоментарисао је репрезентативац Словеније и чињеницу да је четврти играч Црвене звезде који се овог лета уписао у листу стрелаца на дебитантском мечу.

Сјајан податак, види се да Звезда има пуно играча који могу на свакој утакмици да постижу голове и то нас чини одличном екипом. Имамо велики и разнолик офанзивни квалитет. Све док постижемо голове и добијамо утакмице није битно ко даје голове, али сам сигуран да ће бити још погодака и од мене у будућности.

Истакао је Елшник да једва чека да истрчи на Маракану, али је говорио и о значају подршке навијача.

Заиста се радујем утакмици на Маракани. Био сам овде једном са репрезентацијом Словеније, али сам гледао утакмицу са трибине, тако да једва чекам да направим тај први корак на нашем терен пред великим бројем домаћих навијача. Знам да имамо велику подршку и зато треба да наградимо навијаче са новом победом – закључио је Елшник.

Претходни текстЗвездини дебитанти погађају из прве
Следећи текстДуарте прецизан на свака 34 минута