У сусрет противнику – Војводина

29

Фудбалери Црвене звезде ће се састати са Војводином у финалу Купа Србије, на стадиону “Лагатор” у Лозници, а утакмица почиње у 20 часова и 15 минута.

МЕЂУСОБНИ СУСРЕТИ

Наредни ривал је један од тимова са којим се наш клуб највише пута састајао кроз историју. Црвена звезда и Војводина су одиграли укупно 212 мечева, а наш тим је славио на 122 утакмице, на 50 је било нерешено, док је “Стара дама” из Новог Сада победила 40 пута.

Ове сезоне београдски црвено-бели немају пораз када су у питању сусрети са новосадаским клубом. Састали смо се на почетку сезоне и убедљиво тријумфовали (5:0), у другом делу првенства је у гостима Звезда такође славила погоцима Османа Букарија (1:2). У последњем одиграном мечу екипе су поделиле плен (0:0).

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Сви навијачи који неће бити у прилици да уживо бодре наше првотимце у финалу Купа Србије, ће моћи да гледају утакмицу из Лознице на каналу Звезда ТВ путем нашег студија, као и на Арени Премиум 1 од 20 часова и 15 минута. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут.

ФОРМА ЕКИПА

Црвено-бели од почетка године не знају за пораз, а у 19 утакмица су забележили само два нерешена исхода, што показује апсолутну доминацију ове сезоне у домаћем фудбалу. У Купу Србије пут је кренуо од Крушевца и сусрета са Трајалом који је наш тим лако решио у своју корист (0:6), а након тога је савладан Раднички из Ниша (5:0). У четвртфиналу су били бољи од ОФК Вршца (3:0), док су у полуфиналном мечу славили против вечитог ривала са 2:0.

Војводина у првенству држи пету позицију, а у последњем одиграном сусрету је поделила бодове са крушевачким Напретком (0:0). У најмасовнијем клупском такмичењу у Србији је поход на финале започела тријумфом против Новог Сада (0:2), да би у наредној рунди лако извојевала победу против Младости ГАТ. У четвртфиналном окршају са Чукаричким су пролаз обезбедили након бољег извођења једанаестераца. Док су у полуфиналу поготком у надокнади утакмице славили против Радничког у Крагујевцу.

ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Чувар мреже је одлични Лазар Царевић, док по боковима делују Милан Лазаревић и Стефан Ђорђевић. Штоперски бедем чине Ђорђе Црномарковић и Сеид Кораћ. Везу између истуренијих грача и дефанзивне линије чврсто држи Његош Петровић. На десном крилу је брзоноги Андрија Радуловић, док је на другој страни Зади Сери. Најистуренији је Михаило Ивановић, а иза њега се налазе Дејан Зукић и Вукан Савићевић. Са клупе шансу вребају Алекса Вукановић, Норман Кембпел, Гурам Гиорбелидзе, Лазар Јовановић и Урош Николић.

Претходни текстТерзић: Поносни смо на наш кошаркашки клуб
Следећи текстМилојевић: Очекујем добру атмосферу на Лагатору