Канга и Букари најбољи асистенти јесени

27

Гелор Канга и Осман Букари су својим партијама и головима небројано пута успевали да обрадују звездашку јавност, а ставка по којој се истичу у јесењем делу сезоне јесу асистенције. Репрезентативци Габона, односно Гане су успели по шест пута да проигравањем споје саиграче са голом што их чини најбољим асистентима Звезде.

Габонац је на старту сезоне био једна од опција Барака Бахара у везном реду, али испоставиће се да црвено-бели тренутно немају бољег креатора игре од Канге, који је уз поменутих шест асистенција постигао и три поготка. Све је кренуло у првом поразу Звезде ове сезоне, односно на гостовању Вождовцу, када је „осмица“ нашег тима последњим трзајима успела асистенцијом за Родића и поготком у финишу да наду за освајање барем једног бода, али је крајњи резултат износио 3:2. Канга је са две асистенције донео преокрет у Панчеву против Железничара, тако што је прво проиграо Иванића, а онда и Мијатовића. У међувремену асистирао је и за аутогол против Лајпцига на Маракани у Лиги шампиона, да би у претпоследњој утакмици црвено-белих у 2023. години асистирао за још два гола, када је проналазио Катаија и Мијатовића након прекида.

Осман Букари је са друге стране био један од најбољих играча Црвене звезде у елитном европском такмичењу, те је тако поред два поготка уписао и две асистенције. Прво је против Јанг Бојса на стадиону „Рајко Митић“ наместио гол Ендиајеу за вођство, да би асистенцију уписао против Манчестер Ситија, такође у Београду, након најлепше акције на мечу и дуплог паса са Хвангом. У домаћем првенству је проигравао саиграче четири пута и то у дуелима против Војводине, Напретка, Радничког у Крагујевцу и Партизана у 171. вечитом дербију. Поред поменутих шест асистенција, Букари је постигао и седам погодака, што га чини најбитнијим шрафом у редовима нашег клуба.

Дефинитивно да су Гелор Канга и Осман Букари били мотор екипе у јесењем делу сезоне, а уколико тако наставе и на пролеће, нема сумње да ће Звезда великим кораком кренути ка освајању седме узастопне титуле, односно четврте везане дупле круне.

Претходни текстИза југа Маракане – Развој пионира кроз утакмице са великанима
Следећи текстВелика победа у дербију – 88:72!