Пораз ватерполиста од Новог Београда

37

Ватерполисти Црвене звезде поражени су у 5. колу Регионалне лиге од Новог Београда на 25.мају резултатом 6:14 (1:4, 2:3, 2:2, 1:5).

Два пораза, две победе, затим и пораз од актуелног шампиона Србије и региона и вицешампиона Европе. Нови Београд је практично решио питање победника већ после пет минута игре.

Вучинић, Влахопулос, Перковић и још једном Вучинић су донели 0:4 Новом Београду и на самом старту огромну предност. Радановић је био прецизан из петерца за 1:4, а Владимир Мишовић спречио госте да нанесу озбиљнији пораз нашем тиму већ у првих осам минута.

Звезда се донекле консолидовала у наставку, Мартиновићев гол анулирао је Данковић, после 0/6 из игре нашег тима до тог момента. Радановић је смањио на 3:5, али су Димитријевић и Лукић повисили на 3:7.

Трећи период игре завршен је нерешено, Банићевић и Радановић су постигли поготке за Звезду, Влахопулос и Димитријевић за Нови Београд, који је у последњем кварталу у потпуности преузео контролу меча. Наставили су серију Димитријевић, Лукић и Влахопулос, Вукићевић прекинуо серију гостију 0:5 и пост нашег тима од 10 минута без гола, уз девет неуспелих покушаја. Гбадамаси у последњем минуту са два гола поставља коначних 6:14.

Наставио је Александар Филиповић са праксом да талентованим јуниорима пружа прилику, па је у овом колу дебитовао Симо Штрбац (2007).

Три гола Радановића, Данковић, Вукићевић и Банићевић су се једном уписали у стрелце.

Црвено-беле чека тежак распоред у новембру месецу. У наредном колу Црвена звезда гостује у Сплиту, екипи Јадрана. Затим након паузе следе дуели против Југа у Београду и Јадрана у Херцег Новом.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – НОВИ БЕОГРАД 6:14 (1:4, 2:3, 2:2, 1:5)
Београд, базен: 25.мај. Гледалаца: 100. Судије: Вук Миловић и Богдан Бељин (Србија). Искључења: Црвена звезда 10, Нови Београд 13. Петерци: Црвена звезда 1(1), Нови Београд 1(1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Гајић, Касум, Смит, Живковић, Данковић 1, Радановић 3(1), Басара, Вукићевић 1, Семан, Шулц, Банићевић 1, Савић, Штрбац. Тренер: Александар Филиповић.

НОВИ БЕОГРАД: Глушац, Гбадамаси 2, Скумпакис, Мартиновић 1, Ћук, Урошевић, Вучинић 2, Димитријевић 3, Перковић 1, Влахопулос 3(1), Лукић 2, Крстић, Пајковић, Тртовић. Тренер: Живко Гоцић

Претходни текстЦрвено-беле чувају прво место, савладан и шампион Србије
Следећи текстОмладинци славили против Графичара