Црвено-беле чувају прво место, савладан и шампион Србије

68

Одбојкашице Црвене звезде уписале су и четврти тријумф у новој сезони победом максималним резултатом над двоструким и актуелним шампионом Јединством из Старе Пазове у хали „Визура“ – 3:0 по сетовима 25:20, 25:20 и 25:19.

Због заузетости хале на Бањици утакмица је одиграна у хали „Визура“, али то није пореметило победнички ритам екипе Милана Гршића. Звезда је прекинула серију од шест узастопних победа Јединства у међусобним сусретима и задржала чело табеле са максималним учинком и само два изгубљена сета.

Јединство је једина екипа у Србији која може да се похвали позитивним учинком против Црвене звезде, успевале су Пазовчанке да славе чак и када је Црвена звезда била без премца. У претходних шест дуела Звезда није налазила рецепт за победу, а екипа из Старе Пазове је протекла два пута када је долазила до историјских титула у плеј-офу била боља од нашег клуба.

Ипак, смена генерације и потпуно нови тим Јединства је стао испред Црвене звезде као претходно вечити ривал, Раднички и Омладинац.

Звезда је без проблема уписала нова три бода. Јединство је у трећем сету пружило највећи отпор, када се тандему блокера Нанева-Клопић придружила и Ања Зубић, али није то било довољно да се избегне максимални пораз.

У првом сету, Црвена звезда је средином игре успела да се одлепи преко Малгоржате Јасек (7:4, 13:7), а затим да потпуно контролише ритам и темпо сета. Црвено-беле су одржавале 4, 5 поена разлике, Ана Лазаревић је осигурала четири сет лопте, Јана Павловић погрешила за 25:20 и 1:0.

Где су стале у првом, наставиле су црвено-беле и у другом сету. Симона Матеска је везала пет поена, Кутлешић и Веселиновић повећале разлику, а Нанева и Клопић успеле да смање на 17:13. Уследио је тајм-аут Милана Гршића, Ана Лазаревић се поново побринула да Звезда дође овог пута до пет сет лопти, а управо капитен Црвене звезде користи другу за 25:20 и сигурних 2:0.

У трећем сету смо видели јачи отпор Јединства, који је Звезда сломила у финишу. Звездине девојке су повеле 4:1, али је Јединство захваљујући одличној игри у блоку изједначило, а преко Анђеле Кукило и повело 10:12. Нови тајм-аут Звездиног тренера после којег су његове играчице показале реакцију, направиле преокрет, а преко Анђеле Веселиновић и Ане Лазаревић стигле до мирне завршнице. Није помогао тајм-аут Јова Цаковића његовим пуленкама, Александра Јањић је имала главну улогу до краја. Поен из напада, из блока и за крај и коначних 3:0 и ас сервис за 25:19.

Најефикаснија са 15 поена била је Ана Лазаревић, Малгоржата Јасек је освојила 12, Симона Матеска и Александра Јањић по 9, Анђела Веселиновић и Аница Кутлешић по 6.

Црвену звезду очекује први меч четвртфинала Купа Србије у среду у Инђији, а затим и још једно гостовање у Срему, истоименој екипи у оквиру 5. кола БПШ Суперлиге.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЈЕДИНСТВО 3:0 (25:20, 25:20, 25:19)
Београд, дворана: СЦ „Визура спорт“. Гледалаца: 200. Судије: Драган Паповић и Александра Баланџић. Трајање меча: 80 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Матеска 9, Лазаревић 15, Јасек 12, Кутлешић 6, Веселиновић 6, Стаменковић (либеро), Јањић 9. Нису играле: Обућина, Ђорђевић (либеро), К.Станковић, М.Станковић, Мијачић и Лазовић. Тренер: Милан Гршић.

ЈЕДИНСТВО: Нанева 7, Лакићевић 4, Пунишић (либеро), Вујовић 1, Павловић 3, Зубић 9, Цветковић 1, Маринковић 3, Клопић 8, Стјеповић 1, Кукило 8. Није играла: Кесер (либеро). Тренер: Јово Цаковић.

Претходни текстПут у Каунас са Црвеном звездом Меридианбет
Следећи текстПораз ватерполиста од Новог Београда