Звездаши на каљењу – Анан прототип модерног бека

10

У викенду за нама је чак седам позајмљених фудбалера Црвене звезде уписало наступе, а највише се истакао Ебенезер Анан, који је био један од најзаслужнијих за освојен бод свог тима.

‍У ремију ОФК Београда са Спартаком из Сурдулице (1:1), у оквиру 12. кола Суперлиге Србије, наступила су два фудбалера Црвене звезде, која су у клубу са Карабурме на каљењу. Ебенезер Анан је одиграо кључну ролу за 81 минут, колико је провео на терену, док је Никола Митуљикић за такође 81 минут, пружио одличну партију. Романтичари су једини погодак постигли у деветом минуту утакмице са беле тачке, а фаул који је претходио једанаестерцу је направљен управо над Ананом. Направио је разлику по левом боку терена, где је дошла до изражаја његова брзина, а потом је сјајним дриблингом нанизао дефанзивце противничке екипе који су га затим фаулирали за најстрожу казну. Никола Митуљикић је такође пружио сјајну партију, те је на тај начин наставио серију добрих игара у дресу ОФК Београда.

Стамени штопер – Андреј Ђурић, је на терену провео 90 минута у поразу Новог Пазара од Партизана, резултатом 3:4.

Владимир Лучић је одиграо меч у дресу ИМТ, те је уписао 29 минута на терену, у поразу од Младости. Лучић се опоравио од тешке повреде коју је доживео у дресу Црвене звезде, а сигурно је да ће бити велико појачање у наставку сезоне за ИМТ.

У ремију Чукаричког и Напретка (0:0), у оквиру 12. кола Суперлиге Србије, наступ је за екипу са Бановог брда уписао Урош Кабић. На терену је провео 58 минута, те је за то време био константна претња по одбрану Крушевљана. Хитрином и сналажљивошћу је саиграчима креирао прегршт прилика, али Чукарички није успео да стигне до гола.

Иван Никчевић је уписао 46 минута у поразу Инђије од Радника, резултатом 5:0, док је Лука Стојсављевић наступио у поразу Словена од Вршца са 1:0.

ЗВЕЗДАШИ НА КАЉЕЊУ:

Андреј Ђурић (Нови Пазар) – 90 минута у поразу од Партизана (3:4)
Ебенезер Анан (ОФК Београд) – 81 минут у ремију са Спартаком (1:1)
Лука Стојсављевић (Словен) – 45 минута у поразу од Вршца (1:0)
Владимир Лучић (ИМТ) – 29 минута у поразу од Младости (1:0)
Никола Митуљикић (ОФК Београд) – 81 минут у ремију са Спартаком (1:1)
Урош Кабић (Чукарички) – 58 минута у ремију са Напретком (0:0)
Иван Никчевић (Инђија) – 46 минута у поразу од Радника (5:0)

Претходни текстМилојевић: Монако показао квалитет, идемо даље
Следећи текстФилип и даље црвено-бели, али у својој кући!