Милојевић: Монако показао квалитет, идемо даље

27

Шеф стручног штаба Црвене звезде – Владан Милојевић је изнео прве утиске на конференцији за медије након меча против Монака, који је одигран на стадиону “Луј II” у трећем колу Лиге шампиона.

‍- Играли смо против екипе која је доминанта у свим фудбалским елементима. Пробали смо да неутралишемо све њихове позитивне карактеристике, а то је да затворимо средину терена и просторе по боковима. То нам је била идеја. Доста нам је план пореметила повреда Дуартеа, јер је требало да он повезује линије тима, како би могли да искористимо брзину Силаса и тело Шерифа. После смо морали да мењамо. Без обзира на све, нисмо имали играча који може да издржи уз Шерифа притисак и да сачува прву лопту. Монако је екипа која игра јако и снажно, са великим притиском и пресингом. Увек смо каснили, требало нам је додатно време да одиграмо лопту и нађемо право решење. Нисмо могли да се снађемо. Без обзира на то, држали смо Монако, а примили смо гол у надокнади времена што је недопустиво. У том периоду морате да решевате много боље ситуације. Било је касније доста промена, а меч смо завршили са десет играча. Идемо даље – почео је Милојевић.

Повреда Бруна Дуартеа је у раној фази утакмице је проузроковала промену већ на самом почетку меча.

Улазимо у анализу. Морате да схватите да за овакве утакмице морате да имате снагу, тело и брзину. Ово је један ниво где морате да се “побијете” и добијете дуеле. Против Интера смо имали играче који од осам дуела, имају освојен један дуел – не можемо да се носимо са тим. Једини играч који је могао да парира је Шериф, који је све време користио тело. Снажан је и моћан. У домаћем првенству је „незналица“ и „не зна ништа“. То је велика разлика. У Лиги шампиона не можемо да постигнемо то што можемо у домаћем првенству. Интензитет утакмице који они имају, ми то не можемо да изазовемо ни тренингом, а ни игром. Морамо да скратимо просторе и играмо брже. Знамо то, али је тешко да остваримо.

Питер Олањинка је оборен у казненом простору ривала приликом корнера у првом делу игре.

Нисам видео, али када је протрчао видео сам да му је раскрвављена нога. То је Лига шампиона, не би требало да причамо о томе. Била је то спорна ситуација, не могу сада да тврдим. Није толико битно.

Осврнуо се Владан Милојевић на ниво такмичења који са собом носи Лига шампиона.

Дошло је до промене играча. Не можемо да играмо на овом нивоу. Морамо да добијамо дефанзивне и офанзивне дуеле. Велика је потрошња. То су нормалне ствари за Лигу шампиона. Разлика је међу екипама, јер они сваке недеље играју утакмице високог интензитета. Не можемо да дођемо до тога и зато долази до велике потрошње. То су екипе које годинама играју заједно. Ми то не можемо, имамо други концепт. Немамо стабилне буџете. Волео бих да Андрија Максимовић остане са нама три године. Против Боде Глимта играмо са једном, са Бенфиком са другом, а данас са трећом екипом. Имамо повређене кључне играче, а Олањинка очигледно има озбиљан проблем са тетивом. Немамо Мирка Иванића, Хванг је отишао, а то су играчи који имају озбиљан утицај на нашу игру и могу да играју на овом нивоу. Није лако, али немам никакву примедбу на играче. Дају максимум, једноставно желели смо да будемо ту. Без икаквог алибија, идемо даље. Велико искуство за нас. Навијачи су били ту за нас, да подрже момке. Потребна им је подршка, од мене ће је имати сигурно. Сутра је нови дан, живот иде даље.

Истакао је Милојевић да ће играчи наставити са радом и да ће се борити већ од наредне утакмице.

Момци су свесни свега. Некада гледате утакмицу као трагедију, а некада не. Ставио бих знак питања како да тренирамо на овим брзинама. Доћи ће поново противник који ће бити овако снажан. Монако је презентовао модеран фудбал. Да ли играчи из Србије, не само Црвене звезде, могу да играју на овом нивоу. То је Лига шампиона – формула један. По тактици, игри, интелигенцији, по томе се разликују играчи. У оваквим ситуацијама треба бити мудар и храбар. Чекати нову утакмицу и поново се борити – закључио је Милојевић.

Претходни текстИлић: Могли смо више, хвала навијачима
Следећи текстЗвездаши на каљењу – Анан прототип модерног бека