Омладинци ремизирали у Монте Карлу

21

Омладинска селекција Црвене звезде је ремизирала против екипе Монака, резултатом 1:1, у оквиру трећег кола Лиге шампиона за младе. Сјајну игру је пружила екипа Ненада Милијаша, а стрелац за наш тим је био Урош Сремчевић.

Монако – Црвена звезда 1:1 (1:1)

Стадион: „Монако тренинг центар“.

Судија: Јан Орлик (Молдавија).

Стрелци: Тинкре у 11. минуту за Монако, а Сремчевић у 8. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Тинкре (Монако), Шљивић, Гаштаров (Црвена звезда).

Монако: Ставијецки, Кива, Нибомбе, Мокабакила, Бамба (од 83. Кудур (од 90. Авраг)), Кабрал, Бенама, Туре, Буабр (од 87. Бура), Михал, Тинкре.

Резерве: Марти, Бин, Кудур, Дембага, Ел Уаруди, Авраг, Бура, Додо.

Црвена звезда: Радановић, Стојковић, Рогановић, Милосављевић, Ђурић, Гаштаров (од 87. Манојловић), Костов, Шљивић, Ђорђевић (од 83. Тасић), Ранковић (од 68. Зарић), Сремчевић (од 68. Тошић).

Резерве: Бекоња, Илић, Ристовски, Тегелтија, Манојловић, Тасић, Зарић, Дамјановић, Тошић.

Ушли су храбро изабраници Ненада Милијаша у овај дуел, те су већ у петом минуту утакмице припретили домаћинy. После лепо изграђене акције је ударац ка голу Ставијецког упутио Ранковић, али је његов сјајан покушај изблокиран. Одличан почетак утакмице и уводна иницијатива наших омладинаца се исплатила већ у осмом минуту меча, када је Урош Сремчевић донео предност Црвеној звезди на асистенцију десног бека нашег тима – Стојковића. Екипа Монака је стигла до изједначења у 11. минуту, а стрелац је био Тинкре. Црвено-бели су се врло брзо консолидовали после примљеног гола, те су изгледали сјајно у оба правца игре, а идеја је била да се ривал нападне кроз транзиционе нападе. Добру прилику за наш тим је у 44. минуту утакмице имао асистент код првог гола нашег тима – Стојковић, али је његов ударац са десног бока завршио поред гола.

Сјајно су ушли и у наставак овог дуела наши омладинци, те је Ђорђевић опробао ударац са дистанце на прецизно додавање Костова, али је изблокиран. У 51. минуту утакмице је после мање гужве у казненом простору тима из Монака, на одбитак налетео Ранковић, који је феноменалним полуволеј ударцем угрозио гол домаће екипе, али је лопта прошла поред стативе. У неколико ситуација се феноменалним одбранама истакао петнаестогодишњи Радановић, који показује раскошни голмански таленат. Ненад Милијаш је у игру увео Зарића и Тошића, те је на тај начин покушао да унесе додатну свежину и брзину у Звездине нападе. Велику прилику је имала Звезда у 78. минуту меча. Првобитно је Ђорђевић сјајно прошао по десном боку, а потом је центаршутем упослио Тошића у петерцу Монака, чији је ударац завршио тик изнад гола. Тасић је феноменално у 95. минуту дошао до лопте, а затим сјајним „слаломом“ прошао одбрану Монака, али је његов снажан ударац завршио умало поред гола. Само минут касније је из контранапада запретио и Шљивић, чији је ударац са дистанце одбранио голман домаћих.

Претходни текстЏоел Боломбој – Извештај о стању повреде
Следећи текстСремчевић: Поносан сам, дали смо све од себе