Монако – Црвена звезда 5:1 (2:1)

25

Фудбалери Црвене звезде су поражени у трећем колу Лиге шампиона од Монака на гостовању резултатом 5:1. Једини стрелац за тим Владана Милојевића је био Шериф Ендиаје са беле тачке.

Монако – Црвена звезда 5:1 (2:1)

Стадион: „Луј II“, Монако.

Судија: Тобијас Штилер (Немачка).

Стрелци: Минамино у 20. и 70, Емболо у 45, Синго у 54. и Аклиуш у 90. минуту за Монако, а Ендиаје у 27. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Керер (Монако), Максимовић (Црвена звезда).

Монако: Мајецки, Вандерсон, Синго, Керер, Енрике (од 77. Дијата), Закарија (од 87. Матацо), Камара (од 77. Магаса), Аликуш, Минамино, Бен Сегир (од 46. Головин), Емболо (од 77. Иленикена).

Резерве: Кен, Линард, Тезе, Матацо, Головин, Мависа, Утара, Иленикена, Дијата, Микал, Буабре, Магаса.

Црвена звезда: М. Илић, Ђига, Спајић, Сеол, Силас (од 60. Л. Илић), Елшник, Крунић (од 60. Родић), Олањинка, Максимовић (од 74. Катаи), Дуарте (од 7. Далсио), Ендиаје (од 74. Канга).

Резерве: Драшкић, Гутеша, Лековић, Родић, Далсио, Канга, Л. Илић, Радоњић, Милсон, Катаи.

На добар начин су изабраници Владана Милојевића отворили меч, већ у шестом минуту корнер је одлично извео Елшник, а Олањинка захватио лопту главом, али је на правом месту био голман домаће екипе. Шеф стручног штаба нашег клуба је морао да направи принудну измену у седмом минуту меча, када је Дуарте изашао због повреде коју је доживео два минута раније, а заменио га је Далсио. Након што је Монако узвратио покушајима из прекида и са дистанце, нову прилику за Звезду смо видели у 13. минуту. Силас је са десног бока желео да проигра Далсиа, али је пре њега до лопте стигао Вандерсон, који је умало постигао аутогол, међутим лопта је прошла тик поред стативе гола домаћих.

Играо се 20. минут када је Монако дошао до вођства преко Минамина. Елшник је дугом лоптом сјајно проиграо Ендиајеа у 25. минуту, док је репрезентативац Сенегала у шеснаестерцу Монака избацио из игре Керера, који га је на непрописан начин зауставио и скривио казнени ударац. Одговорност је преузео управо Шериф Ендиаје и у 27. минуту донео изједначење Црвеној звезди. Нисмо видели много узбуђења до 43. минута када је Олањинка остао на трави после корнера Елшника, након што га је нагазио Закарија, али главни арбитар није досудио једанаестерац. У последњем минуту надокнаде је Емболо донео Монаку нову предност. Сјајну интервенцију смо видели од Марка Илића пред одлазак на одмор, када је одбранио ударац Закарије главом.

На старту другог полувремена Владан Милојевић није желео ништа да мења, док је Хитер одлучио да убаци у игру Головина уместо Бен Сегира. Играо се 54. минут када је Синго постигао нови гол за Монако. У 60. минуту смо видели и нове промене у редовима Црвене звезде, па су на терен ушли Милан Родић и Лука Илић уместо Радета Крунића и Силаса. У 70. минуту дошло је до нове промене резултата, када је Минамино постигао свој други гол на мечу. У 74. минуту су на терен ушли Александар Катаи и Гелор Канга уместо Андрије Максимовића и Шерифа Ендиајеа. Црвено-бели су покушавали да угрозе противнички гол градећи акције из последње линије, међутим резултат је остао непромењен. Због повреде меч је завршио и Питер Олањинка, те су фудбалери нашег клуба утакмицу завршили са играчем мање на терену. Аклиуш је у 90. минуту постигао последњи гол за Монако, те поставио коначан резултат утакмице.

Претходни текстМилијаш: Честитам играчима, били смо тим
Следећи текстЕлшник: Једна од најтежих утакмица у каријери