Петарда Звездиних пионира у вечитом дербију

2

Пионирска селекција Црвене звезде, коју са клупе предводи Славиша Шуша, славила је на вечитом дербију у оквиру девете рунде Прве лиге пионира Београда, резултатом 0:5. Феноменалну игру су приказали сви играчи Звезде, а стрелци у овој сјајној победи су били Филип Лазовић, Урош Кикић, Филип Обрадиновић и Михајло Банковић, који је два пута затресао мрежу противника.

Партизан – Црвена звезда 0:5 (0:1)

Стадион: СЦ „Телеоптик“

Судија: Богдан Радивојевић.

Стрелци: Лазовић у 34, Банковић у 49. и 75, Кикић у 52. и Обрадиновић у 68. минуту за Црвену звезду.

Црвени картон: Раонић (Партизан).

Партизан: Перић, Жунић, Гавриловић (од 50. Ивановић), А. Петровић (од 43. Полимац), Божић, Милић, Наумоски (од 56. Тиодоровић), Раонић, О. Петровић, Костић (од 2. Стаменић (од 56. Аџић)), Дујаковић (од 56. Удић).

Црвена звезда: Живојиновић, Паповић, Јевтић (од 72. Вонг), Марковић (од 56. О. Петровић), Арсенијевић, Рајић (од 60. Берић), Васиљевић (од 48. Банковић), Матановић, Лазовић (од 60. Ђорђевић), Трпевски, Кикић (од 56. Обрадиновић).

‍Пионири нашег тима су први запретили на данашњем дербију, већ у трећем минуту када је Матановић луцидним дриблингом преварио свог чувара, а потом је и сјајном лоптом у простор проиграо Кикића, који је покушао ударцем по земљи, али је његов шут одбранио Перић. Нову велику шансу изабраници Славише Шуше су имали у 24. минуту из прекида, али до промене резултата није дошло. Свему је претходио центаршут из десног корнера, који је упутио Матановић, а затим је лопта пала у петерцу домаћина, те је стигла до Рајића, који је из непосредне близине шутирао главом, али је његов покушај отишао изнад пречке гола који брани Перић. Коначно иницијатива црвено-белих је уродила плодом у 34. минуту меча. Сјајним продором по десном боку је све започео Кикић, чији је први ударац одбранио Перић, а потом је на одбитак налетео Трпевски, који је погодио пречку, Међутим одлучност црвено-белих у овом нападу је била кључ, те је на ту лопту пре свих дефанзиваца домаћина натрчао Филип Лазовић и сместио је у небрањену мрежу за вођство наших пионира.

Ништа пулени Славише Шуше нису препуштали случају ни у наставку утакмице, те су и поред вођства наставили са теренском иницијативом. То се још једном исплатило у 49. минуту меча, када је најпре стрелац првог гола – Лазовић, феноменално као брзи воз прошао свог чувара по десном боку, а потом је упослио Михајла Банковића, који се налазио у самом „срцу“ шеснаестерца противника, те је прецизним ударцем погодио „малу мрежу“ домаћина и на тај начин донео Црвеној звезди два гола предности. Разиграли су се наши пионири, те су изгледали незаустављиво на терену. Веома течна игра у нападу је донела резултате, те су већ у 52. минуту црвено-бели стигли и до трећег гола. Поново је Лазовић по десном боку правио велике проблеме, те је шутирао, а онда је на одбрањен ударац натрчао Урош Кикић, који је само проследио лопту у гол  нашег вечитог ривала. Стигли су црвено-бели и до четвртог поготка у 68. минуту када је на асистенцију Матановића, Перића после сјајног дриблинга савладао резервиста – Филип Обрадиновић. Постигао је у 75. минуту и други гол на данашњој утакмици Михајло Банковић, односно пети за Црвену звезду, када је у гужви у шеснаестерцу домаћина, погодио гол на асистенцију Трпевског.

Претходни текстЦрвено-бели пали после драме и продужетка
Следећи текстИлићев хет-трик на 50. утакмици