Првог дана на Маракани прикупљене 342 јединице крви

5

У Медија центру стадиона „Рајко Митић“ је одржан први дан сада већ добро познате, овога пута 31. акције под називом „Црвено-бела крв“, а прикупљене су 342 јединице крви.

Црвена звезда већ дуги низ година успешно спроводи акцију под слоганом ”Црвено-бела крв”, а у склопу 31. по реду армија наших навијача је имала могућност да још једном покаже хуманост на делу. Првог дана су прикупљене 342 јединице крви у Медија центру стадиона ”Рајко Митић” у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије.

Звездаши су још једном показали да имају велико срце и да мисле на оне којима је помоћ најпотребнија, а клуб је то препознао и наградио најхрабрије картом за кошаркашку утакмицу Црвена звезда – Барселона.

Звездаши, акција се наставља и сутра (петак 18. октобар) на стадиону „Рајко Митић“ од 10 до 16 сати, када ће сви звездаши моћи да учествују у важној утакмици и спасу нечији живот!

Акција ће бити одржана и у Заводу за трансфузију крви у Косовској Митровици у петак, 18. октобра, у периоду од 9 до 13 часова.

Крв могу да дају све особе узраста од 18 до 65 година. Потребно је да буду здраве, наспаване, да обедују пре давања крви и да не буду под дејством алкохола или неких других опијата. Интервал између давања крви треба да буде три месеца за особе мушког, односно четири за особе женског пола.

Претходни текстУ сусрет противнику – Раднички Ниш