Иза југа Маракане – Кадети освојили турнир у Новаљи

3

Кадети Црвене звезде су за време репрезентативне паузе отпутовали у Новаљу, где су учествовали на фудбалском турниру. У конкуренцији јаких клубова из региона, бисери наше Омладинске школе су још једном показали да поседују таленат и квалитет, те су на овом турниру освојили најсјајније одличје.

Кадетска селекција нашег клуба је учестовала на четвртом по реду „Олеа купу“, те су се такмичили у конкуренцији клубова: Динамо Загреб, Истра, Мавлон, Дунајска Стреда, Ријека, Осијек и Ђер.

Изабраници Александра Линте су након жребања за противнике добили Осијек, Ђер и Ријеку. Црвено-бели су се рутински квалификовали у наредну фазу такмичења, а првобитно су победили Осијек резултатом 4:1, а одмах затим и мађарског представника минималним резултатом. Те две победе су биле довољне за директан пласман и утакмицу за прво место, односно – велико финале. У финалу је противник нашим кадетима, била екипа Истре, коју су црвено-бели савладали са 1:0, а стрелац одлучујућег поготка је био Немања Јевђић.

За Црвену звезду су на турниру у Новаљи наступали: Саво Радановић, Вукашин Тамбурић, Балша Паповић, Страхиња Бауцал, Лука Тепић, Ђорђе Вранић, Лазар Николић, Андрија Милашиновић, Урош Нешковић, Вељко Журић, Јован Мрваљевић, Немања Јевђић, Огњен Ивковић, Михаило Печеничић, Лазар Љајић, Душан Јовановић, Лука Зарић, Алекса Петровић, Павле Крстић, Вук Ђајић, Стефан Јанковић и Димитрије Шарић, који је на крају понео и награду за најбољег играча турнира. Стручни штаб нашег победничког тима су чинили: Александар Линта (главни тренер), Филип Остојић (помоћни тренер), Никола Тодоровић (тренер голмана), Срђан Ивовић (кондициони тренер), Саша Савић (аналитичар), Владимир Антоновић (физиотерапеут).

Задовољан приказаним на турниру у Новаљи и резултатом је и помоћни тренер наших кадета – Филип Остојић.

Организација самог турнира је заиста још једном била на високом нивоу. Конкуренција је била сјајна, све екипе су биле добре, а и одазвале су се у великом броју. Ми смо задовољни како смо се показали и успели смо у ономо што смо и желели, а то је да демонстрирамо нашу игру, односно, начин на који треба да игра Црвена звезда. Сваке године људи који организују овај турнир побољшавају услове, те се надамо да ћемо и следеће године опет учествовати и показати још већи квалитет – започео је Остојић.

Истакао је Остојић да екипа из дана у дан напредује.

Показали смо оно што смо радили, из тренинга у тренинг напредујемо као екипа, те смо све бољи. Наравно треба још одређено време, и неки период да прође под командом новог шефа струке да би то све изгледало онако како ми сви то желимо. Задовољни смо како се екипа развија и како момци напредују. Настављамо даље сезону, идемо утакмицу по утакмицу, већ за викенд имамо меч против Телеоптика, те морамо да наставимо да тренирамо вредно и марљиво, као и до сад – подвукао је помоћник шефа струке – Филип Остојић.

Претходни текстМилојевић пред јубилејом против Радничког из Ниша
Следећи текстЗвезда у Купу Србије са Текстилцем