Елшникова доминација кроз пас игру

3

Везни фудбалер Црвене звезде – Тими Макс Елшник се у досадaшњем току сезоне, захваљујући учинку на терену, издвојио као најбоље оцењен фудбалер нашег тима у Суперлиги Србије са просечном оценом 7.79.

Изабраници Владана Милојевића су у домаћем првенству одиграли 10 мечева, те са 28 бодова заузимају прво место. Иако је фудбал групни спорт и тим је увек на првом месту, често велики квалитет екипе у први план издигне појединца. Управо је, захваљујући снажном колективу, прву позицију као најбоље оцењен играч црвено-белих заузео Тими Макс Елшник.

Према подацима статистичке платформе ”Софаскор”, репрезентативац Словеније је задужио високу оцену 7.79 после седам одиграних утакмица. Провео је везни фудбалр укупно 549 минута на терену, док је просечно био у игри 78 минута.

Нема дилеме да Елшник може да одговори захтевима игре на свим позицијама у везном реду, а од коликог је значаја за тим Владана Милојевића највише истичу параметри пас игре. Поред две уписане асистенције, на сваком мечу играч рођен 1998. године има индекс од 87 посто прецизних додавања. На половини свог тима проценат иде до високих 92, док је на противничком делу терена прецизан у износу од 78 посто. Ако томе још додамо више од три кључна додавања по једном сусрету, као и 74 посто прецизности дугих лопти, јасно можемо да закључимо да је у питању велики допринос у офанзивном маневру нашег тима.

Када је у питању дефанзива, Словенац по мечу има више од четири заустављена напада противника, а оно по чему се посебно издваја су ваздушни дуели, где је у просеку на седам утакмица у 67 посто ситуација излазио као победник.

Такође, Елшник је постигао и два гола од почетка сезоне, а када се подвуче црта јасно се може уочити квалитет и допринос момка са бројем 21 на полеђини дреса.

Претходни текстЦрвено-бели отпутовали за Истанбул на меч са Фенербахчеом (уторак, 19.45)