Статистика доказује – Звезда игра офанзивно и у Лиги шампиона

4

Црвена звезда се после два одиграна кола Лиге шампиона налази у топ десет клубова најквалитетнијег европског фудбалског такмичења, када је реч о тачности пасова, као и међу првих пет тимова по броју упућених центаршутева.

‍Црвено-бели су на деветој позицији у Лиги шампиона по тачности пасова, и то не на малом узорку. На 964 упућена додавања, пулени Владана Милојевића, су били прецизни у 88,5 посто ситуација, што нас доводи до бројке од 854 тачна додавања. Црвена звезда је када је у питању прецизна дистрибуција лопте иза себе оставила тимове попут: Атлетико Мадрида – 88%, Реал Мадрида – 87,5%, Барселоне – 86,5%, Ливерпула – 84,5%, Арсенала – 83%, и многих других…

Међутим то није све, Црвена звезда је трећи тим у Лиги шампиона по броју упућених центаршутева ка казненом простору противника. Тај податак говори о томе колико је нападачки оријентисан наш тим, а на две утакмице их је упутио чак 48. Од црвено-белих су бољи само Манчестер Сити са 53 и Штутгарт са 51, док су одмах испод на листи Бајерн са 43, Реал Мадрид са 39 и Пари Сен Жермен са 34.

Претходни текстПродаја сезонских до 15. октобра, дневне за Барселону од среде
Следећи текстРаднички 1923 – Црвена звезда 0:4 (0:2)