Балканско првенство за јуниоре протекло у знаку Звездиних такмичара

8

На управо завршеном првенству Балкана, Звездини такмичари у саставу репрезентације Србије су покорили Балкан. Девојке у узрасту јуниорки (У20) екипно су заузеле прво место, док су мушкарци (У20) екипно били други.

У мушкој конкуренцији Звездин рвач Милош Перовић у категорији до 87 кг, је лако стигао до финала и све борбе је победио тушем и техничким тушем, а после тешке борбе у финалу са бугарским рвачем Андрејем Атанасевим, победом 4-3 освојио је титулу шампиона Балкана.

Звездине девојке су издоминирале. Јована Радивојевић је у категорији до 62 кг била друга. До финала је савладала Македонку Анабелу Данилову тушем и Бугарку Емел Мустафову такође тушем, а у финалу је поражена од Гркиње Ане Фотијаду такође на туш. Милица Секуловић у категорији до 55 кг након лагане победе тушем у полуфиналу над Македонком Викторијом Спасовом, у финалу се састала са Бугарком Никол Крумовом која је такође чланица Црвене звезде, али наступала је за репрезентацију Бугарске на овом првенству и победом од 12-0 техничким тушем Милица је постала шампионка Балкана. Јана Петровић је у полуфиналу савладала Румунку Габриелу Цуц тушем, а после победе у финалном мечу над Македонком Маријом Цветановом резултатом 6-0, Јана се окитила титулом шампионке Балкана. Маша Перовић у категорији до 65 кг у полуфиналу савладала је Албанку Клеону Шабани тушем у јако узбудљивој борби где је било неколико спорних судијских одлука које су после тражења челенџа од стране наших тренера све преиначене у Машину корист, а затим у финалном мечу савладала је Бугарку Сару Ахмедову техничким тушем 12-0 и освојила је титулу шампионке Балкана. У саставу јуниорске репрезентације Србије поред Звездиних девојака биле су и Емилија Јаковљевић (до 68 кг) из Крагујевца и Евелин Ујхељи (до 72 кг) из Кањиже које су такодје у својим категоријама биле прве.

У узрасту пионирки до 15 година наша Ива Драговић је поражена у полуфиналу од Румунке Костине Симина Мантог тушем, а у борби за бронзану медаљу је победила Бугарку Џулију Манжеву резултатом 4-2 и тако се попела на победничко постоље као трећа на Балкану.

Од Звездиних рвача у тиму Србије учествовали су на првенству Балкана и Софија Чебби, Никола Радовановић и Андреј Симић, али су они остали без пласмана. А поред репрезентативаца Србије Звездиних рвача је било и у тиму Бугарске репрезентације: јуниорка Никол Крумова (до 55 кг) освојила је сребро, јуниор Димитар Георгиев (до 72 кг) био је први, кадети Валентин Валентинов (до 80 кг), Сергеј Стоев (до 71 кг) и Калојан Иванов (до 51 кг) освојили су сребрене медаље за Бугарску.

Спортско друштво Црвена звезда честита рвачима, стручно штабу и репрезентацији Србије на оствареним резултатима и изузетном успеху!

Претходни текстЗвездина статистичка доминација у последњој 1/3 терена