Звездаши на каљењу – Нема решења за Митуљикића

5

У данима који су иза нас је драгоцене фудбалске минуте скупило чак шест Звездиних играча, који су на каљењу у другим тимовима. Понајвише су се истакли Никола Митуљикић и Ебенезер Анан, који су постигнутим голом, односно забележеном асистенцијом, донели велику победу ОФК Београду у феноменалној утакмици против екипе ИМТ-а (4:3). Уз њих сјајну утакмицу иза себе има и Андреј Ђурић, који је својим квалитетом допринео да Нови Пазар сачува своју мрежу у утакмици против Радничког 1923 (2:0).

‍Млади штопер Црвене звезде – Аднреј Ђурић, који је позајмљен Новом Пазару, одиграо је кључну улогу у победи свог тима у оквиру 10. кола Суперлиге Србије. Наиме, Нови Пазар је испред себе имао изузетно тешку препреку у виду екипе Крагујевачког Радничког, али је млади репрезентативац Црне Горе, допринео томе да Нови Пазар стигне до три бода. Како је и очекивано имали смо прилику да гледамо једну узбудљиву утакмицу, пуну прилика на обе стране, али је одбрамбени квалитет Пазараца, пресудио у коначном резултату. Ђурић је одиграо одличну утакмицу, те је својим квалитетом и фудбалском интелигенцијом, успевао да се снађе, те да рашчисти све опасне прилике које су се одвијале пред голом домаћина. У складу са тим, забележио је нови „клин шит“ за своју екипу, а утакмица је завршена резултатом 2:0.

Вероватно најбољу утакмицу 10. кола, елитног ранга српског фудбала, гледали смо у Зајечару, где је формални домаћин – ОФК Београд, угостио екипу ИМТ-а са Новог Београда. Романтичари су славили резултатом 4:3, а у невероватној победи је, као и што смо навикли, учествовало чак три фудбалера нашег клуба. Никола Митуљикић је уписао свих 90 минута, док су Едмунд Адо и Ебенезер Анан уписали 71, односно 48 минута у победи тима са Карабурме. Понајвише се истакао Никола Митуљикић, који је у 37. минуту меча затресао мрежу Тракториста за изједначење свог тима. Наравно, није могла да прође утакмица ни без сјајне партије Анана, који је уписао нову асистенцију, после само неколико минута проведених на терену.

Лука Стојсављевић је на терену провео 63 минута у поразу свог Словена од Младости Гат (2:0). Новосадска екипа је важила за великог фаворита, те исход утакмице и не чуди, а Стојсављевић је и поред негативног резултата успео да одигра веома добру утакмицу, те да у неколико случајева сигурно и ефектно реагује испред свог гола. На тај начин је спречио убедљивију победу Младости, а своју екипу је успевао да одржава у резултатском животу.

Иван Никчевић је упитсао један минут у поразу Инђије од лесковачке екипе Дубочице (2:4).

ЗВЕЗДАШИ НА КАЉЕЊУ:

Андреј Ђурић (Нови Пазар) – 90 минута у победи над Радничким 1923 (2:0)
Ебенезер Анан (ОФК Београд) – 48 минута у победи над ИМТ-ом (4:3)
Лука Стојсављевић (Словен) – 63 минута у поразу од Младости ГАТ (2:0)
Едмунд Адо (ОФК Београд) – 71 минут у победи над ИМТ-ом (4:3)
Никола Митуљикић (ОФК Београд) – 90 минута у победи над ИМТ-ом (4:3)
Иван Никчевић (Инђија) – 1 минут у поразу од Дубочице (2:4)

Претходни текстИза југа Маракане – Авдић ишчекује повратак на терен
Следећи текстЦрвено-бели спремни за премијеру у Паризу (петак, 21)