Милојевић за петама Миљанићу

3

Владан Милојевић дефинитивно важи за једног од најбољих тренера у историји Црвене звезде, а 27. новембра ће и званично престићи Миљана Миљанића, те постати стратег са највише европских утакмица у историји клуба. Једно је сигурно, о чему говоре и статистика и резултати – Милојевић је најуспешнији тренер Звезде у 21. веку.

‍Милојевић је тренутно на коти 48. Уписао је 17 победа, уз 15 ремија и 16 пораза на клупи Црвене звезде када је реч о европским утакмицама. Нема му равног ако говоримо о Лиги шампиона, с обзиром на то да му је утакмица против Интера била 32. у елитном европском такмичењу, те да је ту уписао 10 победа (рачунајући и квалификације).

Миљанић, који је вероватно најбољи тренер у историји српског фудбала, има 50 европских утакмица на клупи Црвене звезде. Скор му износи – 26 победа, пет ремија и 19 пораза, тако да Милојевићу треба још девет тријумфа да се изједначи, а 10 да га престигне. У прилог Милојевићевом скору иде то да има чак 12 утакмица више у Лиги шампиона у односу на популарног Чичу у Купу Европских шампиона. Легитимно је сматрати да би Милојевић имао и коју победу више да је имао мањи број утакмица у Лиги шампиона, а више у Лиги Европе, али све је то у домену теорије.

Сума сумарум је та да Милојевић има 183 такмичарске утакмице на клупи Звезде, а да је бројка још прошлог пролећа прешла 200, ако се рачунају пријатељски сусрети. На Звездиној клупи је збирно више од 1000 дана, чиме могу још да се похвале само великани попут поменутог Чиче, Мише Павића, Бранка Станковића, Милована Ћирића…

Претходни текстПредност Холанђана пред реванш у Београду
Следећи текстИза југа Маракане – Авдић ишчекује повратак на терен