Омладинци поражени од Интера

5

Омладинци Црвене звезде предводђени Ненадом Милијашем су доживели пораз од Интера резултатом 4:0, у оквиру другог кола Лиге шампиона за младе.

Интер – Црвена звезда 4:0 (3:0)

Стадион: „Конами центар“, Италија.

Судија: Кадир Саглам (Турска).

Стрелци: Топаловић у 23, Коки у 35, Де Пиери у 40. и Москони у 61. минуту.

Жути картон: Ђорђевић (Црвена звезда).

Интер: Калигарис, Дела Мора, Ре Цећони, Маје, Коки (од 64. Мота), Занкета, Топаловић (од 80. Тигани), Беренбрух (од 64. Зарате), Де Пиери (од 73. Романо), Москони (од 64. Пиноти), Лавели.

Резерве: Тахо, Кангасниеми, Мота, Зарате, Вентурини, Пиноти, Романо, Спинаће, Тигани.

Црвена звезда: Драшкић, Стојковић (од 64. Тегелтија), Милосављевић, Рогановић, Илић, Ђурић (од 46. Ђорђевић), Гаштаров (од 75. Дамјановић), Костов, Шљивић, Јовановић (од 64. Ранковић), Сремчевић (од 75. Маркочевић).

Резерве: Бекоња, Тегелтија, Бубања, Ристовски, Рамадани, Ђорђевић, Ранковић, Маркочевић, Дамјановић.

Изабраници Ненада Милијаша су показали да се нису уплашили изазова, те су у уводним минутима били приметно бољи противник на терену. Изашли су веома високо, са задњом линијом на половини противника, па су у неколико наврата одузимали лопту противнику пред њиховим голом. Углавном су наши омладинци комбиновали по боковима, преко Ђурића и Стојковића. Прву праву прилику за ударац је имао Јовановић, који је покушао са 20 метара, али је био изблокиран, те су црвено-бели стигли до другог ударца из угла на мечу. Потом је, после уводних 10 минута утакмице, уследио период игре, када се наш тим бранио у средњем блоку, те је мудро чекао на грешку противника. Поново се Јовановић нашао у прилици за шут, пошто је комплетирао леп дупли пас са Сремчевићем, али је и овог пута био изблокиран.

Интер је повео у 23. минуту утакмице, а стрелац је био Топаловић. Желели су пулени Ненада Милијаша да што пре дођу до изједначујућег поготка, те су настојали да преузму теренску иницијативу. Покушали су да изађу још агресивније, те да повећају грешке противника, и самим тим максимално смање посед лопте италијанске екипе. Због повећане агресивности нашег тима, те нешто више линије стајања нашег тима, остајало је више простора за контре Интера. Ту је на сцену ступио суперталентовани Драшкић, који је у неколико наврата спречио нашег противника да повећа предност, али је ипак капитулирао још два пута до краја првог полувремена. Коки је погодио у 35, а Де Пиери у 40. минуту.

Изашли су црвено-бели у другом полувремену, као и у првом, веома су били агресивини, те нису желели да се предају. Милијаш је променио формацију, па је заиграо са четири играча у одбрани. Шљивић је упутио први ударац у другом полувремену, тачније, у 50. минуту меча, али је био изблокиран. Јовановићу се исплатила упорност у 54. минуту, те је након извршеног притиска украо лопту десном беку Интера, а затим у шутирао, а његов покушај је отишао преко гола.

Домаћин из Италије је стигао и до четвртог поготка на мечу, а стрелац је био Москони у 61. минуту. Велику прилику је у 70. минуту имао Сремчевић, али је његов ударац завршио поред гола домаћина. Нису се предавали наши фудбалери, те су и поред великог заостатка настављали да нападају и стварају прилике. Шансе су имали и Шљивић и Ранковић, али је резултат остао 4:0.

Претходни текстКрунић: Недостајаће нам навијачи, али спремни смо
Следећи текстПисмо и оставка председника Клуба Небојше Човића након избора на место председника КСС