Кузмановић: Баланс и храброст рецепт како одолети Интеру

1

Некадашњи репрезентативац Србије и велики звездаш Здравко Кузмановић добро зна како је играти на стадиону „Ђузепе Меаца“, с обзиром на то да је у својој богатој каријери носио и дрес Интера који је наш наредни ривал, а утакмица је на програму у уторак од 21 час.

‍- Надам се добром резултату за Звезду, али је Интер фаворит. Реч је о квалитетној екипи коју видим у завршници Лиге шампиона. Уиграни су, имају добре појединце и способност да играју квалитетно у оба правца. Велики квалитет им је у везном реду који је на окупу већ две, три године, тако да је Инзаги направио врло снажан тим. Да би се Интеру одговорило, Звезда мора да има квалитет у последњој линији када је реч о креирању напада, али и врхунске офанзивце способне да решавају ситуације „један на један“. Дакле, потребно је да тимски одиграш квалитетно, али да имаш појединце који могу да направе разлику. Мора Звезда да нађе баланс, да се не брани сувише, али и да не покушава да контролише утакмицу, јер је то веома тешко против Интера. Надам се да ће Звезда одиграти сјајну утакмицу и направити добар резултат – почео је Кузмановић.

Ипак, верује да Звезда не сме да се плаши.

– Интер је најбољи тим у Италији. Из те екипе произилази највише репрезентативаца, и редовно се боре за титулу у том континуитету добрих игара. Инзаги је одличан тренер, показао је то и у Лацију, а затим у Интеру. Опет, Звезда не сме да се плаши, играчи морају да верују у себе – подвукао је бивши репрезентативац Србије.

Претходни текстСрбија друга, две медаље за Звездине рвачице на Валамар Купу